04 Ιανουαρίου 2018

BINTEO-ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Υφυπουργός Παιδείας: Οι εκδρομές στο Εξωτερικό γίνονταν για να ξενυχτάνε τα παιδιά

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και από μεγάλη μερίδα του εκπαιδευτικού κόσμου, μαθητών και απλών πολιτών, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης κλήθηκε σήμερα να δώσει απαντήσεις για την κατάργηση των σχολικών εκδρομών στο Εξωτερικό, απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.


Ο υφυπουργός, μιλώντας στον «Σκάι» απέφυγε να απαντήσει σε επίμαχη ερώτηση, λέγοντας: «Για το ζήτημα αυτό θα σας απαντήσει ο υπουργός Παιδείας και όχι εγώ».

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, ο κύριος Μπαξεβανάκης, προς έκπληξιν, είπε ότι οι εκδρομές των μαθητών στο Εξωτερικό γίνονταν κυρίως για να ξενυχτούν τα παιδιά, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ως στόχο να δώσει πραγματικά, εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αυτό το εγχείρημα.

«θέλουμε να αλλάξουμε το πλάνο, έτσι ώστε να έχουν αυτές οι εκδρομές και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Οι εκδρομές στο Εξωτερικό, ωστόσο, οφείλω να πω ότι είναι πιο εκπαιδευτικές από ότι αυτές στο Εξωτερικό», με την δημοσιογράφο να υπογραμμίζει πως ο υφυπουργός με τα λεγόμενά του αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

«Μέσα στους επόμενους μήνες, την Άνοιξη, ουσιαστικά μέχρι το καλοκαίρι θα είναι ''καθαρό'' το τοπίο. Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας μπορεί να αλλάξει πάλι, φυσικά. Ωστόσο, τα παιδιά θα γνωρίζουν έγκαιρα τις αλλαγές, με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι. Στις συζητήσεις με τους Θεσμούς υπήρχε η απαίτηση να αυξηθούν οι ώρες και η αξιολόγηση των δασκάλων. Και οι δύο αυτές απαιτήσεις αποκρούστηκαν», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και συνέχισε, λέγοντας...

«Αυτό που θέλουμε γενικότερα, είναι να απαλλάξουμε τις οικογένειες από μια μεγάλη δαπάνη και να κάνουμε τα σχολεία πιο προσιτά. Τα παιδιά πρέπει να αγαπήσουν ξανά το σχολείο, γιατί δεν θεωρούν ότι το σχολείο μπορεί σε κάποιες τάξεις να τους βοηθήσει. Μαγικό ραβδί αν υπήρχε θα το είχαν δημιουργήσει και οι προηγούμενοι και εμείς.

Για την αξιολόγηση είπε:
«Τον επόμενο Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η αξιολόγηση όλων των ανθρώπων στην Εκπαίδευση που θέλουν να έχουν θέσεις ευθύνης. Δεν υπάρχει κοινά εκπαιδευτικό σύστημα για να αξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί και για αυτό το λόγο δεν θα υλοποιηθεί το μέτρο σε αυτή την κατηγορία», κατέληξε.