28 Ιανουαρίου 2018

ΕΓΓΡΑΦΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ! Σε απόγνωση ο Παππάς αναμασάει προπαγάνδα Βαξεβάνη: Ο Σαμαράς είχε υπογράψει σκέτο «Μακεδονία»!

«Βόμβα» λέει το ΑΠΕ ότι έριξε με συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς, ο οποίος κάνει λόγο για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» του Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την πΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά.


«Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ» αναφέρει ο κ. Παππάς στη Real News.

Την προπαγάνδα την ξεκίνησε ο Βαξεβάνη που το είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα αλλά όλοι τον αγνόησαν. Έτσι ανέλαβε το βαρύ πυροβολικό ο Παππάς να δώσει νέα ώθηση στο ψέμμα.

Μόνο που μπέρδεψαν τις ημερομηνίες αφού στις 2 Δεκεμβρίου 1991 δεν υπήρχε κράτος "Μακεδονία" για την ΕΕ. Τα Σκόπια κήρυξαν την ανεξαρτησία τους τον Σεπτέμβριο του 1991 και η ΕΟΚ τα αναγνώρισε στις 16 Δεκεμβρίου 1991 σαν "Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (το πρώην μπήκε αργότερα στον ΟΗΕ το 1993) μετά από πιέσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Βέβαια επειδή από τις 15 Νοεμβρίου είχε διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία και υπήρχαν προϊόντα στα σύνορα της ΕΕ που δεν μπορούσαν να εισαχθούν, η ΕΕ αναγκάστηκε υπό πίεση, να βγάλει έναν Κανονισμό για τον τρόπο εισόδου αυτών των προϊοντων στα εδάφη της. Αυτός είναι ο Κανονισμός στον οποίο αναφέρεται ο Παππάς και ίσχυσε για 2 μήνες μέχρι που αντικαταστάθηκε από τον Κανονισμό 545/92 της 3ης Φεβρουαρίου 1992 (προκειμένου να συμπεριληφθή και το Μαυροβούνιο στον Κανονισμό)

Δείτε τις φώτο

Ο Κανονισμός του Δεκεμβρίου του 1991

και ο Κανονισμός του Φεβρουαρίου που τον καταργεί και αναφέρει πλέον τα Σκόπια όπως τα είχε εν τω μεταξύ αναγνωρίσει η ΕΕ


Δείτε και τι αποφάσισε η ΕΕ στις 16 Δεκεμβρίου του 1991 για τα Σκόπια, όπως αναφέρεται στη Συνθήκε της Λισσαβώνας που υπεγράφη τον Ιούνιο του 1992