04 Ιανουαρίου 2018

Βρούτσης: Στόχος της κυβέρνησης η φορολογική αφαίμαξη ελεύθερων επαγγελματιών με τις εισφορές

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός κάνει λόγο για προχειρότητα της κυβέρνησης που έχει σαν μόνο στόχο τη φορολογική αφαίμαξη ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών κάνει λόγο ο

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε πως «σχεδόν δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, δεκάδες προβλήματα παραμένουν άλυτα. 1,4 εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες επιβαρύνονται άδικα, καθώς οι εισφορές τους υπολογίστηκαν με βάση υψηλότερα εισοδήματα, που είχαν το 2015 και όχι με το 2016, όπως είχε δεσμευθεί η Κυβέρνηση στο νόμο που η ίδια ψήφισε και αδυνατεί ακόμη να εφαρμόσει».

Τέλος, ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο «επιβεβαιώνεται, όχι μόνον η προχειρότητα της Κυβέρνησης, αλλά ότι μοναδικός της στόχος είναι η φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη των πολιτών».