05 Ιανουαρίου 2018

ΝΔ: Ευχολόγια, για άλλη μια φορά, από τον υπουργό Ανάπτυξης

«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επιδόθηκε από την Κεντρική Αγορά του Ρέντη σε μία ακόμη επικοινωνιακή φιέστα. Ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα, που προκαλούν τη στιγμή, που επί των ημερών του το αγροτικό εισόδημα και ο πρωτογενής τομέας συρρικνώνονται!»,  ανέφερε η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή.


Αναλυτικά η δήλωση της Φωτεινής Αραμπατζή:

«Πλήρης διάσταση λόγων και έργων,  για μία ακόμη φορά, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος  από την Κεντρική Αγορά του Ρέντη μίλησε για “το  μεγάλο βάρος που έχει αναλάβει ο αγροτοδιατροφικός τομέας να συμβάλει αποφασιστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας”.

Προφανώς, ο Υπουργός προτιμά να ξεχνά ότι:

Ύστερα από 3 χρόνια φορολογικής και ασφαλιστικής αφαίμαξης του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε δραματικά κατά 9,1% το 2016 σε σχέση με το 2015, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.Με τον Νόμο για τον Αγροτικό Συνδικαλισμό, που ανακοίνωσε, αντί της βελτίωσης του υγιούς συνεταιρίζεσθαι, προβλέπει αναγέννηση του κρατικοδίαιτου κυβερνητικού συνδικαλισμού μέσω του πολυκερματισμού και της διάσπασης των Αγροτικών Συλλόγων.

Ενώ ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 10 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας για την Αλιεία, αυτά μειώθηκαν σε μόλις 2 εκατ. ευρώ, στον Φάκελο Τροποποίησης του ΕΠΑΛΘ στις 28-9-2017!

4 μήνες μετά την καταστροφή στο Σαρωνικό δεν έχει πράξει τα αυτονόητα  προς στην Ευρωπαική Επιτροπή, για τις αποζημιώσεις των αλιέων!

Αντί οποιουδήποτε ουσιαστικού σχολίου, ο Υπουργός επιδόθηκε σε ευχολόγια χωρίς αντίκρυσμα, που προκαλούν τη στιγμή, που επί των ημερών του το αγροτικό εισόδημα  και ο πρωτογενής τομέας συρρικνώνονται».