04 Ιανουαρίου 2018

Τι φοβάται ο Δημοσθένης Βεργής εξαιτίας του... "φλογερού" πρότερου βίου του

Δίκαιη δίκη, με δικαστές όχι μόνο γυναίκες (!) ζητά ο ιδρυτής των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένης Βεργής, που θα καθίσει σε λίγες μέρες στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο θα δικάσει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της καταπάτησης χιλιάδων στρεμμάτων γης στην περιοχή του Μαραθώνα!

Ο εκκεντρικός πολιτικός (που εξακολουθεί να υποστηρίζει την αθωότητατου) υπέβαλε αίτηση- αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ζητώντας να μη δικαστεί μόνο από γυναίκες εφέτες, καθώς εκτιμά ότι ο πρότερος «φλογερός» βίος του και οι απελευθερωμένες απόψεις του θα προσμετρηθούν αρνητικά από μία έδρα αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από γυναίκες!

Σε μία συνέντευξη- ποταμό, την πρώτη μετά την αποφυλάκισή του χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου την περασμένη άνοιξη, ο αρχηγός των Ελλήνων Οικολόγων επιμένει πως ουδέποτε καταπάτησε εκτάσεις του Δημοσίου.

Ευελπιστεί, μάλιστα, ότι αυτή τη φορά «η αλήθεια θα λάμψει», παρά την πρωτόδικη καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και έξι μηνών για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, τον Ιούνιο του 2014.

«Υπέβαλα αίτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης ζητώντας οι δικαστές μου να είναι ισότιμοι των δύο φύλων, όπως ακριβώς ο νόμος ορίζει και για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων», τονίζει στην «Espresso» ο κ. Βεργής, αφήνοντας αιχμές για τα δικαστήρια που απαρτίζονται μόνο από γυναίκες.

Μάλιστα, όπως εξηγεί στην αναφορά που κατέθεσε τέσσερις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, επικαλούμενος το άρθρο 41 του Ν.4055/15 περί δίκαιης δίκης, αλλά και τους νόμους και τα Προεδρικά Διατάγματα που διέπουν την εκλογική διαδικασία, «τα άρθρα αυτά επιβάλλουν στους αρχηγούς ( ιδιοκτήτες των πολιτικών και συνασπισμένων κομμάτων) να τοποθετούν στο ομαδικό ψηφοδέλτιο υποψηφίους εφαρμόζοντας την ισότητα των δύο φύλων … ».

«Με καταδίκασαν άδικα καθώς αφενός δεν είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης των επίμαχων εκτάσεων, αλλά το κόμμα των Ελλήνων Οικολόγων, το οποίο έχει υπεύθυνο διαχειριστή (ο οποίος και διαχειρίζεται την περιουσιακή κατάσταση του κόμματος) και αφετέρου τα 44.480 στρέμματα στην περιοχή Ντιστρίλλες του Δήμου Μαραθώνα προέρχονται από ένα χοτζέτικο ταπί και ανήκουν με αμετάκλητη απόφαση στους Έλληνες Οικολόγους», αναφέρει ο κ. Βεργής.

Έχοντας πάντα στο πλευρό του τη σύζυγό του Σβετλάνα Λισαγκόρ- Βεργή, που, όπως ο ίδιος παραδέχεται, στέκει δίπλα του ακούραστη και με τη φροντίδα της τον κρατάει στη ζωή, ο γνωστός πολιτικός τονίζει πως από το 2000 και μετά ο ίδιος δεν διατηρεί ακίνητη ή κινητή περιουσία.

«Ζούμε με τη σύνταξη που λαμβάνω από το Ταμείο Δημοσιογράφων- Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, δεν έχω ακίνητα ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό και το μόνο που έχω στο όνομά μου είναι ένα ποδήλατο!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο εκρηκτικός πολιτικός, που ακόμη και σήμερα έχει χιλιάδες υποστηρικτές οι οποίοι τον σταματούν στον δρόμο για μία … σέλφι, παρέμεινε στη φυλακή επί τρία χρόνια, με αποτέλεσμα η υγεία του να επιβαρυνθεί σημαντικά.

Όπως σημειώνει, όμως, στην αίτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, βρίσκεται σήμερα εν ζωή χάρη στην ιατρική επιστήμη και τη φαρμακευτική αγωγή που του παρείχε ατελώς το Δημόσιο, «το οποίο για τη φιλοξενία μου και την ανάρρωσή μου έχει ξοδέψει άνω των 150.000»!

Πηγή: Espresso