21 Ιανουαρίου 2018

ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ! Τζανακόπουλος λαϊκιστής ο Μητσοτάκης-ΣΥΡΙΖΑ: Πολυσυλλεκτικό το συλλαλητήριο αλλά το καπηλεύτηκαν ακροδεξιοί

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε: «Ο κος Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για το σημερινό συλλαλητήριο απέδειξε ότι είναι...
ένας βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής πολιτικός».

Οπως πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα, δεν έχει μάθει να φοβάται την ευθύνη, όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα».

ΣΥΡΙΖΑ: Πολυσυλλεκτικό το συλλαλητήριο αλλά το καπηλεύτηκαν ακροδεξιοί

Με πολύ προσεκτική διατύπωση η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι το σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν πολυσυλλεκτικό καθώς συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλία.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει ότι όπως προκύπτει από την επίθεση στον Κ. Ζουράρι αλλά και την κατάληψη, ακροδεξιά στοιχεία καπηλεύτηκαν την κινητοποίηση.

Τέλος το κυβερνών κόμμα υποστήριξη ότι η κυβέρνηση έτη;χρυσό για την εξεύρεση μια λύσης που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν αμφισβητείται από κανέναν το δικαίωμα των πολιτών να συμμετέχουν σε συλλαλητήρια. Όπως δεν αμφισβητείται και ότι στο σημερινό συλλαλητήριο συμμετείχαν και πολίτες που δεν έχουν καμία σχέση με την ακροδεξιά και την πατριδοκαπηλεία.

Τη σημερινή συγκέντρωση, όμως, καπηλεύτηκαν, και τελικά σε αυτήν κυριάρχησαν, στοιχεία φανατισμού, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, με αισθητή την παρουσία της Χρυσής Αυγής.

Αυτό γίνεται αντιληπτό και από τον προπηλακισμό του βουλευτή, Κ. Ζουράρι, και από τον εμπρησμό της κατάληψης "libertatia".

Η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες».