09 Ιανουαρίου 2018

ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΑΚΗ! Έκλεισε η Παιδιατρική κλινική στο νοσοκομείο Φλώρινας-Στα Σκόπια πάνε να γεννήσουν οι γυναίκες

Οι έγκυες γυναίκες αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα ή ακόμη και στο νοσοκομείο  Μπίτολα Σκοπίων για να γεννήσουν όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.        

Όπως σημειώνει, από 15 Δεκεμβρίου 2017 έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας, επειδή δεν έμεινε ούτε ένας γιατρός Παιδίατρος. "Συνταξιοδοτήθηκε ο Διευθυντής και η μοναδική Παιδίατρος που απέμεινε στην Παιδιατρική κλινική έχει άδεια τοκετού. Η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε όπως ορίζει ο Νόμος από το υπουργείο Υγείας, να προκηρυχθεί η θέση έξι μήνες νωρίτερα από την συνταξιοδότηση του Διευθυντή. Επίσης ζήτησε την προκήρυξη μιας θέσης επιμελητή Παιδιάτρου από παλαιότερο διαγωνισμό που κηρύχθηκε άγονος.

Μέχρι τώρα τίποτα. Θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η προκήρυξη του Διευθυντή πριν την συνταξιοδότηση του υπάρχοντος. Επειδή έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική, σταμάτησαν και οι γέννες στο νοσοκομείο παρότι υπάρχουν γυναικολογικοί Ιατροί. Οι έγκυες γυναίκες από την ακριτική πόλη αναγκάζονται να πηγαίνουν να γεννήσουν στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη" τονίζει στην ανακοίνωσή της. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές έγκυες γυναίκες της περιοχής αναγκάζονται να πηγαίνουν στη Μπίτολα των Σκοπίων για να γεννήσουν.

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην πόλη υπό τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ παρουσία Υπηρεσιακών και Πολιτικών παραγόντων της περιοχής και αναμένεται να δοθεί λύση.