16 Ιανουαρίου 2018

BINTEO-ΜΑΣΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ! Τσατσαρώνη: Από ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ Καμμένου, στο ΔΣ της ΕΡΤ

Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να έχασε τον Κώστα Ζουράρι από υφυπουργό στην κυβέρνηση κέρδισε όμως την τοποθέτηση της στενής συνεργατιδός του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ.


Πρόκειται για την Κατερίνα Τσατσαρώνη που από μετακλητή  υπάλληλος στη Βουλή στο γραφείο του κ. Καμμένου και  διευθύντρια επικοινωνίας των ΑΝΕΛ τώρα θα βρίσκεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της δημόσιας τηλεόρασης

Η τοποθέτηση έγινε σήμερα στην επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας και το θέμα της κυρίας Τσατσαρώνη έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που στελέχη της ΕΡΤ έχουν τόσο στενούς κομματικούς δεσμούς.

Πιο έντονα αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διερωτήθηκε: «Θα συνεχίσετε να ασκείται την κομματική σας δραστηριότητα; Μήπως είναι ασυμβίβαστο το γεγονός ότι έχετε τόσο μακρά. στενή και ενεργή θέση;».

«Δεν αμφισβήτησα τις ικανότητές σας, ούτε και την εμπειρία σας, αλλά επικαλείστε μια στενή σχέση με τον κ. Καμμένο» είπε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι η κ. Τσατσαρώνη έχει ιδιαίτερη σχέση εμπιστοσύνης, καθώς είναι υπεύθυνη επικοινωνίας και ομοϊδεάτης του κ. Καμμένου. Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι, σε αντιδιαστολή με την επιλογή της κ. Τσατσαρώνη, η πρόταση για τον κ. Λεοντή, είναι μια πρόταση που "εκπέμπει κάτι", καθώς είναι ένα πρόσωπο κύρους με μια διαδρομή, που αναλαμβάνει θέση με θεσμικό ρόλο.

Αντίστοιχες ενστάσεις εξέφρασε και ο βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.


Στη συζήτηση παρενέβη και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι ο ομιλών, εάν είναι ευάλωτος σε κάποια κριτική αυτή δεν είναι της επιλογής προσώπων με κομματικές περγαμηνές. Θα ήθελα να ανακαλέσετε στη μνήμη σας ποιους έχουμε προτείνει ως υπουργείο για τους εποπτευόμενους φορείς και να συμφωνήσουμε ότι ούτε ο κ. Ταγματάρχης είχε ένσημα και περγαμηνές στράτευσης στο κόμμα του οποίου έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ, ούτε ο κ. Τσακνής, ούτε ο κ. Κωστόπουλος, ούτε ο κ. Λεοντής. Από εκεί και μετά δεν θα πάμε και στο άλλο άκρο να θεωρούμε αρνητική προϋπόθεση την στράτευση ενός ανθρώπου ή την επαγγελματική του λειτουργία δίπλα στον αρχηγός ενός κόμματος το οποίο κυβερνάει» .

Επίσης, κάλεσε τα μέλη της επιτροπής να συνυπολογίσουν ότι στο βιογραφικό της κυρίας Τσατσαρώνη καταγράφεται και η πορεία της στην εταιρεία μετρήσεων AGB και συνεπώς γνωρίζει πως οι εταιρείες αυτές λειτουργούν και άρα θα μπορεί να υπερασπιστεί με τρόπο άρτιο, ως γνώστης, τα συμφέροντα του Οργανισμού.

«Το επάγγελμά μου ασκώ, δεν ασκώ πολιτική. Τεχνοκράτης είμαι και πιστεύω ότι θα βοηθήσω στην εξέλιξη της ΕΡΤ και να γίνει εμπορικά αποτελεσματική κρατώντας την ποιότητά της» είπε, από την πλευρά της, η κ. Τσατσαρώνη.

Τελικά υπέρ της Κατερίνας Τσατσαρώνη ψήφισαν  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ  και η ΔΗΣΥ καταψήφισαν ενώ παρόν  δήλωσαν το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.