08 Ιανουαρίου 2018

Γερμανία: Πυροβόλησαν αυτοκίνητο ποδοσφαιριστή -Από διερχόμενο όχημα

Από θαύμα γλίτωσε Γερμανο-κούρδος ποδοσφαιριστής, γνωστός για την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση Ερντογάν, όταν πυροβόλησαν το αυτοκίνητό του, στη Γερμανία.


Τουλάχιστον δύο σφαίρες χτύπησαν το αυτοκίνητο του Ντενίζ Νάκι, σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ντίρεν, το βράδυ της Κυριακής. Ο δράστης πυροβόλησε από διερχόμενο όχημα και ο ποδοσφαιριστής δεν τραυματίστηκε.

«Εσκυψα αμέσως και μετά έπεσα προς τα δεξιά», δήλωσε στην Die Welt ο Νάκι, που παίζει στην τουρκική Αμέντ Σπορτίφ, ενώ παλιότερα είχε φορέσει τη φανέλα γερμανικών ομάδων. «Η μία σφαίρα χτύπησε παράθυρο του αυτοκινήτου, η άλλη χτύπησε κοντά σε ένα από τα λάστιχα», συμπλήρωσε. «Θα μπορούσα να είχα πεθάνει. Τρομοκρατήθηκα», παραδέχθηκε.

Η αστυνομία κάνει έρευνες για την υπόθεση, θεωρώντας ότι πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας.

Τον περασμένο Απρίλιο Τούρκος δικαστής καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή τον Νάκι, για «τρομοκρατική προπαγάνδα για το PKK». Το 2016, η τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου του είχε επιβάλει αποκλεισμό για 12 ματς, για «ιδεολογική προπαγάνδα» που σχετίζεται με το κουρδικό.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα, κατηγορώντας την τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ. «Υποθέτω ότι ήταν ένας πράκτοράς του, ή κάποιος που δεν του αρέσουν οι αντιλήψεις μου», είπε. Συμπλήρωσε ότι δεν έχει δεχθεί συγκεκριμένες απειλές το τελευταίο διάστημα, αν και- πρόσθεσε- «δέχομαι διαρκώς επιθέσεις στα social media».