28 Ιανουαρίου 2018

Φράγκος Φραγκούλης: Δεν πρόκειται να κάνω κόμμα

«Δεν είναι ώρα για δημιουργία νέων κομμάτων. Είναι η ώρα για αγώνες για να σωθεί η Μακεδονία μας…» τονίζει, μιλώντας αποκλειστικά στο «Π», ο στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, σχολιάζοντας τα σενάρια που τον θέλουν, μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, να βάζει… πλώρη για τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού με αναφορές στον πατριωτικό χώρο της Δεξιάς.

«Υπάρχουν αρκετά κόμματα, δεν χρειαζόμαστε άλλα. Πρέπει τα υπάρχοντα να κάνουν τη δουλειά τους», συμπληρώνει ακόμη ο κ. Φραγκούλης, κλείνοντας έτσι τη συζήτηση για τη δημιουργία νέου κομματικού σχηματισμού. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φράγκος Φραγκούλης πρωταγωνιστεί σε σενάρια δημιουργίας κόμματος στον χώρο της Δεξιάς, καθώς από το 2012 και μετά υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Ο στρατηγός Φραγκούλης, που διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στο παρελθόν, είχε δεχθεί αρκετές κρούσεις κατά καιρούς από διάφορα πολιτικά πρόσωπα, να πολιτευθεί ή να μπει μπροστά σε μια νέα πολιτική κίνηση, ωστόσο ήταν επιφυλακτικός, καθώς δεν είχε πειστεί για τις πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με συνομιλητές του, την ίδια επιφυλακτικότητα φέρεται να εκφράζει και αυτή την περίοδο, καθώς μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης μια από τις χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποιεί, απαντώντας σε όσους των ρωτούν για τις επόμενες κινήσεις του, είναι «εγώ δεν πρόκειται να καπηλευτώ το θέμα. Μίλησα ως ένας απλός ενεργός πολίτης».

Ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ θεωρεί ότι με την ομιλία του στο συλλαλητήριο έκανε το καθήκον του στην προσπάθεια που αναπτύσσεται προκειμένου να μη δεχτεί η κυβέρνηση στο όνομα των Σκοπίων να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία». Από εκεί και πέρα, για τα όσα ακούγονται για τη συμμετοχή ισχυρού οικονομικού παράγοντα της Βορείου Ελλάδος πίσω από τις διάφορες αυτές κινήσεις, ο κ. Φραγκούλης φέρεται να υποστηρίζει σε συνομιλητές του: «Εμένα μου ζήτησαν κάποια από τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης του συνεδρίου να είμαι ο κεντρικός ομιλητής. Δέχτηκα με χαρά. Πάντως, αν υπήρχαν τα τεράστια ποσά που λέγονται, δεν θα στήνονταν κατ’ αυτόν τον τρόπο η εξέδρα και η μικροφωνική του συλλαλητηρίου».

Ακόμη, ο πρώην στρατιωτικός δηλώνει άγνοια για το ποιος οργανώνει το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ φέρεται να επισημαίνει σε συνομιλητές του ότι δεν πρόκειται να είναι ομιλητής. «Θα πάρω την παρέα μου και θα πάμε, αλλά δεν πρόκειται να μιλήσω», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκούλης.

Θ. Δαφέρμος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 27/1