05 Ιανουαρίου 2018

Αυτή είναι η καλλονή βοηθός του Τραμπ που την προσέλαβε για να τονώνει το "εγώ" του

Νέες "καυτές" λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την ζωή του Ντόναλντ Τραμπ, όπως παρουσιάζεται στο νέο βιβλίο, «Φωτιά και Θυμός: Μέσα στο Λευκό Οίκο του Τραμπ». Το βιβλίο είναι γραμμένο από τον πρώην αρθρογράφο του Guardian και βιογράφο του Ρούπερτ Μέρντοχ, Μάικλ Γουλφ.


Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο Τραμπ κι η γυναίκα του περνούσαν ελάχιστο χρόνο μαζί κι ότι έκαναν ολόκληρες μέρες να ειδωθούν ακόμη και την περίοδο που βρίσκονταν στον ουρανοξύστη του. Ο Γουλφ υποστηρίζει ότι ο Τραμπ συχνά αναφερόταν στη Μελάνια ως «σύζυγο-τρόπαιο» μπροστά σε τρίτα πρόσωπα και ότι ουσιαστικά ήταν απών στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του 12χρονου γιου του Μπάρον. Ενώ για την Μελάνια, ότι ανησυχούσε ότι αν γινόταν Πρόεδρος θα καταστρεφόταν η προστατευμένη της ζωή, που περιελάμβανε μόνο την ανατροφή του γιού τους.




"Είναι η πρώτη φορά μετά το ζεύγος Κένεντι που ένα προεδρικό ζεύγος διατηρεί ξεχωριστά δωμάτια. Τις πρώτες μέρες διέταξε να μπουν δύο τηλεοπτικές οθόνες εκτός από εκείνη που ήταν ήδη εκεί και μια κλειδαριά στην πόρτα, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τη μυστική υπηρεσία, η οποία επέμεινε ότι έπρεπε να έχουν πρόσβαση στο δωμάτιο. Κατσάδιασε το προσωπικό επειδή μάζεψαν το πουκάμισό του από το πάτωμα: "Αν το πουκάμισό μου είναι στο πάτωμα, είναι γιατί το θέλω στο πάτωμα". Στη συνέχεια, επέβαλε ένα σύνολο νέων κανόνων: Κανείς δεν αγγίζει τίποτα, ειδικά την οδοντόβουρτσα του. (Είχε έναν μακροχρόνιο φόβο να μην τον δηλητηριάσουν, ένας λόγος για τον οποίο του άρεσε να τρώει στα McDonald's - κανείς δεν ξέρει σε ποιο κατάστημα θα πάει και έτσι το φαγητό ήταν ασφαλές). Επίσης, θα ενημέρωνε ο ίδιος πότε μπορούν να καθαρίσουν το δωμάτιο του, ενώ φτιάχνει μόνος του το κρεβάτι του" αναφέρει ένα απόσπασμα.

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου αναφέρεται στην κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα, ως «πραγματική σύζυγό του» και στο πρώην μοντέλο και νυν Διευθύντρια Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, Χόουπ Χικς ως «πραγματική κόρη» του.


"Το βασικό καθήκον της Χικς είναι να τονώνει το "εγώ" του Τραμπ, να τον καθησυχάζει, να τον προστατεύει, να τον καθησυχάζει" αναφέρεται στο βιβλίο.


Η σχέση του πατέρα με την κόρη και τον γαμπρό του δεν είναι ευτυχισμένη, όπως υποστηρίζει ο Γουλφ. «Μέχρι τον Ιούλιο ο Τζάρεντ κι η Ιβάνκα που μετατράπηκαν σε λιγότερο από ένα εξάμηνο από ένα προβεβλημένο κοινωνικά ζευγάρι σε μέλη “βασιλικής οικογένειας” και σε δύο από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμου, επιδίδονταν σε μια απεγνωσμένη μάχη σωτηρίας τους επιρρίπτοντας κατά κύριο λόγο την ευθύνη στον Τραμπ».