09 Ιανουαρίου 2018

ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΣΟΥΛΙ! Τζέιμς Φράνκο: Με το που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση

Δεν πρόλαβε να χαρεί τη Χρυσή Σφαίρα που του απονεμήθηκε την Κυριακή ο Τζέιμς Φράνκο και αρκετές γυναίκες βγήκαν στα social media να τον κατηγορήσουν για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ηθοποιός Βάιλετ Πέιλι υποστήριξε ότι ο διάσημος συνάδελφός της τής επιτέθηκε κάποτε σεξουαλικά και προσπάθησε να παρασύρει τη 17χρονη φίλη της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.


H ηθοποιός Βάιολετ Πέιλι (Φωτογραφία: Instagram)

«... Θυμάσαι τότε που μου έσπρωξες το κεφάλι μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο προς το εκτεθειμένο πέος σου και την άλλη φορά που είπες στη φίλη μου να έρθει στο ξενοδοχείο σου όταν ήταν 17 ετών; Κι ενώ σε είχαν ήδη πιάσει να το κάνεις σε μια άλλη 17χρονη;», έγραψε στο Twitter.


Η Πέιλι εξήγησε ότι ήταν ενήλικη όταν συνέβη το περιστατικό και πρόσθεσε ότι είχε μεν συναινετική σχέση με τον Φράνκο, αλλά δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της γι’ αυτό που συνέβη στο αυτοκίνητο.

Μια άλλη ηθοποιός, η Σάρα Τίδερ Κάπλαν, που φοιτούσε κάποτε στη σχολή Υποκριτικής του Φράνκο, υποστήριξε ότι την εκμεταλλεύτηκε ζητώντας της να γδυθεί στα γυρίσματα για μόλις 100 δολάρια τη μέρα, αφού προηγουμένως είχε υπογράψει ένα γενικόλογο συμβόλαιο.


H ηθοποιός Σάρα Τίδερ Κάπλαν (Φωτογραφία: Twitter)

«Θυμάσαι πριν από λίγες εβδομάδες όταν μου είπες ότι δεν συνιστά εκμετάλλευση η απαίτησή σου να ξεγυμνωθώ πλήρως σε δυο ταινίες σου για 100$ τη μέρα επειδή είχα υπογράψει συμβόλαιο για να το κάνω; Πάνε αυτά!...», έγραψε στο Twitter.


Κατήγγειλε δεν τον Φράνκο ότι δεν έδινε στις ηθοποιούς ομιλούντες ρόλους εκτός κι αν περιλάμβαναν γυμνές σκηνές.

Η Τίδερ Κάπλαν δεν εξήγησε σε ποια ταινία συνέβη το περιστατικό με τις γυμνές σκηνές, αλλά ένα φιλμ τους με τον τίτλο “The Long Home” βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας πριν κυκλοφορήσει.

«Όταν μου προσφέρει έναν ρόλο ένας διάσημος ηθοποιός που μπορεί έτσι απλά να προωθήσει ή να καταστρέψει την καριέρα μου, τότε δεν έχω καμία διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάζομαι δουλειά. Πρέπει να φάω. Χρειάζομαι μια καριέρα», συμπλήρωσε.

Υπαινιγμούς εναντίον του μετά την εμφάνισή του στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών άφησαν κι άλλες γυναίκες, όπως η ηθοποιός Άλι Σίντι, που είχε πρωταγωνιστήσει σ’ ένα θεατρικό έργο του Φράνκο με τον τίτλο “The Long Shrift” το 2014.

«...Γιατί επέτρεψαν στον Τζέημς Φράνκο να πάει; Είπα ήδη πολλά», έγραψε στο Twitter, αλλά οι αναρτήσεις της «εξαφανίστηκαν» λίγο αργότερα.


Στην τελετή της Κυριακής ο Φράνκο, όπως και πολλοί άλλοι αστέρες της βιομηχανίας του θεάματος, φορούσε μια καρφίτσα σε ένδειξη υποστήριξης προς την πρωτοβουλία Times’ Up τριακοσίων και πλέον γυναικών στο Χόλιγουντ κατά της ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Το 2014 ο 39χρονος σήμερα Φράνκο είχε δεχθεί σφοδρά φραστικά πυρά επειδή προσπάθησε να «ψαρέψει» μια 17χρονη μέσω των social media. Η νεαρή Σκωτσέζα είχε συναντηθεί με τον Φράνκο έξω από θέατρο του Μπρόντγουεϊ που ανέβαζε παραγωγή του και άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα στο Instagram που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο.

Μετά τη σφοδρή κριτική εναντίον του ο ίδιος υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι έχουν άδικο όσοι τον κατακρίνουν αφού οι 17χρονος δεν θεωρούνται ανήλικες στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. «Κάνουν λες και κυνηγάω νεαρές κοπέλες», είπε στο Howard Stern Show. «Δεν πάω στα λύκεια ψάχνοντας για φιλενάδες. Φεύγω απ’ τη δουλειά μου και μου έρχονται εκεί. Βλέπω λοιπόν ελκυστικές γυναίκες εκεί.»

Ο διάσημος ηθοποιός δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει στις εις βάρος του καταγγελίες. Την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο, είχε πει μετά την τελετή ότι «είναι ευθύνη όλων» να ορθώσουν το ανάστημά τους κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και να φέρουν την αλλαγή στο Χόλιγουντ.