09 Ιανουαρίου 2018

Το πέρασμα του στολίσκου του Πούτιν από τη Μάγχη και η ενόχληση των Βρετανών-ΒΙΝΤΕΟ

Πλοίο του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού «συνόδευσε» στολίσκο ρωσικών πολεμικών πλοίων που πλησίαζαν τα βρετανικά χωρικά ύδατα.


Η φρεγάτα HMS Westminster εστάλη από το Πόρτσμουθ να παρακολουθήσει τις κινήσεις των σκαφών του Βλαντίμιρ Πούτιν – δύο πολεμικών και δύο σκαφών συνοδείας- στη Μάγχη. Το βρετανικό πολεμικό πλοίο με εκτόπισμα 4.900 τόνων, που επέστρεψε πέρυσι στη θάλασσα μετά την τοποθέτηση ενός νέου οπλικού συστήματος, θα ακολουθήσει τις φρεγάτες Soobrazitelny και Boiky και τα σκάφη συνοδείας Paradoks και Kola καθώς κατευθύνονται προς τη Βόρεια Θάλασσα επιστρέφοντας στη Βαλτική από επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.


Οι συχνές εμφανίσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων το τελευταίο διάστημα κοντά σε βρετανικά χωρικά ύδατα έχουν προκαλέσει ανησυχία στο Βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ανήμερα των Χριστουγέννων μια άλλη βρετανική φρεγάτα, η HMS St Albans εστάλη κοντά στη ρωσική φρεγάτα Admiral Gorshkov στη Βόρεια Θάλασσα, για «να παρακολουθήσει τη δραστηριότητά της σε περιοχές εθνικού συμφέροντος». Ο υπουργός Άμυνας Γκάβιν Γουίλιαμσον είχε πει τότε ότι «δεν θα διστάσει να υπερασπιστεί τα χωρικά ύδατα της Βρετανίας ούτε θα ανεχθεί οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας.» «Η Βρετανία δεν θα επιτρέψει ποτέ τον εκφοβισμό της όταν διακυβεύεται η προστασία της χώρας μας, του λαού μας και των εθνικών μας συμφερόντων», πρόσθεσε.