31 Ιανουαρίου 2018

Σ. Βούλτεψη: Ασφαλώς και θα πάω στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.


«Πώς γίνονται οι συζητήσεις, ενώ τα Σκόπια μας έχουν κλειστά τα σύνορα και έχει μπει φραγμός; Δεν ακούω κανέναν να λέει κάτι για αυτό. Θυμίζω ότι οι Ευρωπαίοι έχουν χρησιμοποιήσει τα Σκόπια για να κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας με αφορμή το μεταναστευτικό. Δηλαδή κάνουμε συνομιλίες και έχουμε αφήσει απέξω αυτό το σοβαρό θέμα για το οποίο δεν μιλάει κανείς;» τόνισε η κ. Βούλτεψη.

«Ποιος είπε ότι το πρόβλημα είναι μόνο το όνομα; Πρέπει να έρθει μια συμφωνία-πλαίσιο. Αυτά είναι επιπολαιότητες. Επίσης, δεν καταλαβαίνω προς τι η πρεμούρα» είπε η βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας:

«Για να έρθει συμφωνία για τα Σκόπια, πρέπει να είναι ολόκληρο νομοσχέδιο. Να περιλαμβάνει μέχρι και το τι θα αναφέρουν τα σχολικά τους βιβλία και το πώς θα χρησιμοποιούν τα τοπωνύμια. Εδώ πλαστογραφούν τα πάντα. Μιλάμε για μια χώρα που είχε βάλει τον ήλιο της Βεργίνας στη σημαία της και τον Πύργο της Θεσσαλονίκης στα χαρτονομίσματά της. Δεν είναι μόνο το όνομα. Όποιος το νομίζει αυτό, κάνει λάθος. Πρέπει να έρθει πλαίσιο συμφωνίας που θα ρυθμίζει όλες τις σχέσεις (εμπορικές παιδείας, ιστορίας κλπ), τα πάντα».

Αναφερόμενη στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και στην αίτηση ακύρωσης που υπέβαλε η κυβέρνηση κατά της χορήγησης ασύλου σε έναν εξ αυτών, είπε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχει ένδειξη ότι στον κ. Erdogan δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις και πέραν του συγκεκριμένου θέματος. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι στο θέμα της Θράκης διότι εκεί φαίνεται ότι δόθηκαν οι περισσότερες υποσχέσεις. Εδώ, θέλει να δείξει στον κ. Erdogan ότι να “ξεκινώ να υλοποιώ αυτά που σου υποσχέθηκα”. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δεν είναι αυτό καθαυτό το θέμα του ασύλου.
Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είναι πολύ ανησυχητική η κατάσταση. Ανησυχώ που τα εθνικά μας θέματα τα χειρίζεται ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η νεολαία του διαδήλωνε στα Σκόπια, και από κοντά ένα δεύτερος δημαγωγός, ο Καμμένος, που δήθεν κάνει τον μακεδονομάχο και τον τουρκοφάγο και στο τέλος τα δέχεται όλα για την καρέκλα του».

http://www.liberal.gr/arthro/188365/epikairotita/2018/s-boultepsi-o-dithen-makedonomachos-p-kammenos-telika-ta-dechetai-ola-gia-tin-karekla-tou.html