05 Ιανουαρίου 2018

Η στιγμή που δημοσιογράφος γλυτώνει απο βέβαιο θάνατο - Απίστευτο βίντεο

Αρχισυντάκτης του πρακτορείου ειδήσεων Orient News γλύτωσε απο βέβαιο θάνατο κατά την διάρκεια ρεπορτάζ του για τις τελευταίες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Το βίντεο που κάνει τον γύρο του...
διαδικτύου δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Orient News και δείχνει τον Αρχισυντάκτη του γραφείου της Δαμασκού να τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ του για τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και του καθεστώτος Άσαντ.

Στο συγκλονιστικό βίντεο, ο δημοσιογράφος Yaman al-Sayed μιλάει on camera με φόντο τα συντρίμμια της νοτιοδυτικής πόλης Irbin, ανατολικά της Δαμασκού, ξαφνικά κάποιος ακούγεται να φωνάζει και ένας δυνατός θόρυβος διακόπτει την μετάδοση.

Στην συνέχεια μπορείτε να δείτε τον Sayed να μεταφέρεται στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, με αίμα στο πρόσωπο (στο μέτωπό, τη μύτη και στο αριστερό του μάτι).
Αρχικά δεν ειναι σαφές πόσο σοβαρά ειναι τα τραύματα του, ωστόσο μέχρι το τέλος του βίντεο, ο Sayed καταφέρνει να μιλήσει: "Ευτυχώς, είμαι καλά ... και με την βοήθεια του Θεού θα συνεχίσουμε να μεταδίδουμε τις ειδήσεις μέχρι να πέσει το καθεστώς Άσαντ και όλοι οι υποστηρικτές του."

Σε συνέντευξη την Πέμπτη, ο Sayed δήλωσε ότι χρειάστηκε 50 ράμματα στο κεφάλι και χειρουργική επέμβαση για ένα σπασμένο πόδι.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο



Επιπλέον ο συριακός στρατός εξαπέλυσε την Πέμπτη μια έφοδο για να σπάσει την πολιορκία μιας βάσης του που έχουν περικυκλώσει τζιχαντιστές στην Ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, ενώ δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή σε επιδρομές και επιθέσεις μέσα σε 24 ώρες, ανέφερε μια ΜΚΟ. Τουλάχιστον 29 άμαχοι σκοτώθηκαν την Τετάρτη, η πλειονότητά τους σε αεροπορικές επιδρομές της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία υποστηρίζει τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στον πόλεμο στη Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Πληροφορίες Washington Post Πηγή:onalert.gr