31 Ιανουαρίου 2018

Συγγνώμη, Αντώνη Σαμαρά!

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζητούσα συγνώμη από τον Αντώνη Σαμαρά για την σκληρή κριτική που του είχα κάνει, επειδή δεν παρέδωσε «όπως έπρεπε» στο νικητή των εκλογών του 2015, τον Αλέξη Τσίπρα. Συγγνώμη, Αντώνη! Είναι χειρότεροι απ' ότι πίστευες.


Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δεν ενημερώνει τον πολιτικό κόσμο ή την Βουλή για τα όσα ο ίδιος διαπραγματεύεται εν κρυπτώ για το Μακεδονικό, αλλά επιλέγει να ενημερώσει τον ελληνικό λαό μέσω μιας μεταμεσονύκτιας εκπομπής της ανύπαρκτης ΕΡΤ. Τέτοια βαθιά περιφρόνηση στη Δημοκρατία δεν έχει υπάρξει από άλλη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Τι έχει να πει σχετικά ο θεματοφύλακας των θεσμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος; Έχει να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο; Επειδή τα μόνα παρεμβατικά σχόλια που έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι για τον Μινώταυρο του... νεοφιλελευθερισμού. Όλα καλά, κύριε Πρόεδρε; Σας ικανοποιεί αυτό που βλέπετε;

Και ύστερα ρωτάνε γιατί θα πάει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο. Επειδή ψάχνει να βρει έναν τρόπο να εκφράσει την αντίδρασή του στην χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών. Και την ίδια ώρα συμβαίνει να έχει στο πλευρό της την χειρότερη θεσμική εκπροσώπηση όλων των εποχών. Δυστυχώς, οι συμφορές έρχονται όλες μαζί...

Ναι, είχα κατακρίνει σκληρά τον Αντώνη Σαμαρά, επειδή η παράδοση δεν ήταν αυτή που ταίριαζε στους κανόνες της αστικής ευπρέπειας. Σήμερα σκέφτομαι πόσο «αθώο» ήταν εκείνο σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Πταίσμα! Και εδώ είναι το πρόβλημα. Το τότε πταίσμα του κ. Σαμαρά το καταδικάσαμε ως έγκλημα, επειδή αυτό επέβαλλαν τότε οι... καλοί τρόποι. Ας σκεφτούμε ότι μέσα σε τρία χρόνια ο κόσμος μας έχει γυρίσει ανάποδα. Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην έχει σκίσει τα μνημόνια, αλλά έχει σκίσει όλους τους κανόνες καλής συμπεριφοράς. Κι αυτό θα το πληρώσει ο τόπος.

Θανάσης Μαυρίδης
http://www.liberal.gr/arthro/188331/apopsi/arthra/suggnomi-antoni-samara.html