16 Ιανουαρίου 2018

Προβλήματα στον «παράδεισο» του Τραμπ: Επιθεώρηση διαπίστωσε παραβάσεις στο Μαρ-α-Λάγκο

Σπασμένες σκάλες, ακατάλληλη αποθήκευση τροφίμων και ανεπαρκείς ανιχνευτές καπνού. Το Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρο του Ντόναλντ Τραμπ στο Παλμ Μπιτς μπορεί να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, καθώς σε πρόσφατη επιθεώρηση διαπιστώθηκαν παραβάσεις στη συντήρηση.


Στον «χειμερινό Λευκό Οίκο», όπως είναι επίσης γνωστό το θέρετρο επειδή ο Τραμπ περνά αρκετό χρόνο εκεί, απαιτήθηκαν άμεσες επισκευές στα δωμάτια, προκειμένου να «περάσει» την επιθεώρηση που έγινε στο Νοέμβριο, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε η Miami Herald. Και αυτό γιατί διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν ανιχνευτές καπνού που μπορούν να ενημερώσουν για τον κίνδυνο τους πελάτες με μειωμένη ακοή, ενώ προβλήματα έλειπαν ολόκληρα κομμάτια τσιμέντου από τις σκάλες.

Στις κουζίνες του κλαμπ διαπιστώθηκαν 15 παραβάσεις. Στις δύο βασικές ήταν ακατάλληλη η αποθήκευση τροφίμων- π.χ. το γάλα ήταν αποθηκευμένο σε λάθος θερμοκρασία. Ολα τα προβλήματα διαπιστώθηκαν σε επιθεώρηση στις 8 Νοεμβρίου, ενώ σε νέο έλεγχο στις 17 Νοεμβρίου διαπιστώθηκε ότι αυτά είχαν λυθεί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μαρ-α-Λάγκο αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα. Τον Φεβρουάριο του 2017, λίγες ημέρες πριν φτάσει εκεί ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι το ψάρι για σούσι δεν είχε υποβληθεί στην απαραίτητη διαδικασία για τα παράσιτα.