22 Ιανουαρίου 2018

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ! Στο µικροσκόπιο της ΝΔ δύο ανεξάρτητοι βουλευτές

Μη νοµίζετε ότι και στη Νέα ∆ηµοκρατία µένουν αδιάφοροι µπροστά στις ανακατατάξεις που παρατηρούνται το τελευταίο διάστηµα στο µέτωπο της σύνθεσης των κοινοβουλευτικών κοµµάτων.


Όπως γράφει το «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αρκετοί στην Πειραιώς θεωρούν δεδοµένη (παρά τα όσα περί του αντιθέτου ακούγονται εσχάτως) τη µελλοντική προσχώρηση στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης της ανεξάρτητης βουλευτή Κατερίνας Μάρκου, που εκλέγεται στη Β’ Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης.

Οι γνωρίζοντες τα σχετικά παρασκήνια επισηµαίνουν ότι το όλο θέµα είναι... πολύ προχωρηµένο, µε τον άτυπο ρόλο του µεσολαβητή να έχει αναλάβει ο εκ των στενότερων συνοµιλητών του Κυριάκου Μητσοτάκη καθηγητής Θεόδωρος Πελαγίδης.

Σηµειώνεται ότι τον περασµένο Σεπτέµβριο η κυρία Μάρκου είχε δώσει το «παρών» στην εκδήλωση του ιδρύµατος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στη µνήµη του επίτιµου προέδρου της Ν∆, που είχε θέµα την παρακαταθήκη της αρχαίας ελληνικής δηµοκρατίας, µε οµιλητή τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν∆ Κυριάκο Μητσοτάκη, δείχνοντας πως παραµένει πολύ κοντά στον χώρο της Ν∆.

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι οι παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήµ που διαµηνύουν σε όλα τα επίπεδα πως η εκπεφρασµένη εκτίµηση που τρέφει για το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ο επίσης ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης θα µπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη µαγιά για την προσέγγιση των δύο πλευρών.

Μάλιστα, η συγκεκριµένη περίπτωση εντάσσεται στο ίδιο κάδρο µε τις αντίστοιχες των κοινοβουλευτικών στελεχών του Ποταµιού Γιώργου Μαυρωτά και Γιώργου Αµυρά, οι οποίοι επίσης έχουν εκφραστεί µε θετικά σχόλια για το προφίλ που προσδίδει στη Νέα ∆ηµοκρατία ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Εξάλλου, ο κ. Αµυράς υπήρξε στο παρελθόν υποψήφιος µε τη Νέα ∆ηµοκρατία στις ευρωεκλογές του 2014, συγκεντρώνοντας 127.000 ψήφους ανά την επικράτεια.

Ωστόσο, το σύστηµα Μητσοτάκη κάθε άλλο παρά ενθαρρύνει τις διαρροές περί πολιτικού φλερτ µε τους προαναφερθέντες, καθώς δεν θα ήθελε µε καµία... κυβέρνηση να διαταράξει τον δίαυλο επικοινωνίας του τόσο µε τον Σταύρο Θεοδωράκη όσο και µε τη Φώφη Γεννηµατά, δεδοµένου ότι οι εν λόγω βουλευτές εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής της κεντροαριστεράς, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Εξάλλου, όπως λένε και οι πιο «προχωρηµένοι» κοµµατικοί παράγοντες, «ο Κυριάκος δεν θα έκαιγε ποτέ σε νεκρό πολιτικό χρόνο περιπτώσεις που θα µπορούσαν να αξιοποιηθούν µε ακόµα ισχυρότερους συµβολισµούς στο µέλλον». Για την ιστορία, σηµειώνεται πως η παραπάνω ατάκα έχει να κάνει µε τη δέσµευση Μητσοτάκη περί σχηµατισµού κυβέρνησης... αρίστων από τον ίδιο, µετά τη διαφαινόµενη νίκη της Ν∆ στις επόµενες εθνικές εκλογές.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/sto-ikroskopio-tis-nd-dio-anexartiti-vouleftes