22 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Ο ΜΠΕΤΟΣΤΟΚΟΣ ΑΓΓΑΛΙΑ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ! Ο Αμβρόσιος, στο συλλαλητήριο του Αιγίου για τη Μακεδονία, με τον Παναγιώταρο και τον Λαγό της ΧΑ

Πέρα από τη Θεσσαλονίκη και διάφορες πόλεις του εξωτερικό (όπου υπάρχουν αρκετοί Ελληνες), συλλαλητήριο κατά της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια, διοργανώθηκε και στο Αίγιο.

Το κάλεσμα απηύθυνε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, έξω από την εκκλησία Παναγία Φανερωμένη, ενώ συμμετείχαν η δημοτική αρχή (ήταν παρών και ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος), ο Εμπορικός Σύλλογος, η ΙΛΕΑ και άλλοι σύλλογοι και φορείς.

Οσο για τη συμμετοχή, τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι υπολογίζεται στα 800 περίπου άτομα.

Από τα στιγμιότυπα που ξεχώρισαν ήταν αυτό του Αμβροσίου ο οποιός φωτογραφήθηκε περιχαρής με τους δύο υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό και Ηλία Παναγιώταρο.


Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είπε μεταξύ άλλων:

«Κάποιοι, μάλιστα, αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν: “Αμβρόσιος ο ναζιστής, ο χουντικός, ο εθνικιστής, ο χρυσαυγίτης, ο ακροδεξιός, ο φασίστας”. Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια τα οποία κατά καιρούς μού έχουν αποδώσει κάποιοι “φανατικοί φίλοι μου” είναι δύο:


“Αμβρόσιος, ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και Αμβρόσιος ο διαφωτιστής στη Γυάρο”. Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ: “Αγαπητοί μου φίλοι, προτιμώ οποιοδήποτε από τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα αυτά έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος. Προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά! Ούτε συμμορίτη! Ούτε άθεο και Αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο φασίστα, παρά κατσαπλιά!”», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.


Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιάννης Λαγός, αλλά και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, Μιχάλης Αρβανίτης.





Φωτογραφίες: protionline.gr, filodimos.gr