31 Ιανουαρίου 2018

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΑΠ' ΤΟΝ ΟΤΕ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ! Στρατούλης προς Λαγκάρντ: Αν είναι υψηλές οι συντάξεις στην Ελλάδα, ελάτε εδώ να συνταξιοδοτηθείτε

[Με 3 και 4 χιλιάρικα και εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έφευγαν τα καθάρματα από τον ΟΤΕ και ζητάνε και τα ρέστα... χώρια όσα μάσαγαν όσο δούλευαν... μέχρι και 1 εκ δραχμές έπαιρναν τα παιδιά τους μόλις γίνονταν 21 χρονών! Αι στο διάολο μαλ@κες καταστρέψατε την Ελλάδα και μιλάτε!]

Ο Δημήτρης Στρατούλης πρότεινε στην Κριστίν Λαγκάρντ να... συνταξιοδοτηθεί στην Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της θητείας της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο πρώην υπουργός, ξεκίνησε την ομιλία του σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δήλωση που είχε κάνει η Λαγκάρντ την προηγούμενη εβδομάδα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.


«Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι συντάξεις απείχαν υπερβολικά από τις αντίστοιχες των εταίρων της και αυτό ίσχυε για όλες: μεσαίες, μεγάλες και μικρές. Ηταν πολύ υψηλές και οι Έλληνες έπρεπε να το ρυθμίσουν», είχε πει τότε η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Ο κ. Στρατούλης την κατηγόρησε ότι λέει συνειδητά ψέματα, μπροστά σε παγκόσμιο ακροατήριο, γιατί γνωρίζει ότι «μετά τις 26 σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων που επιβάλατε στην χώρα μας μαζί με την ΕΕ και τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 60% των συνταξιούχων στην Ελλάδα παίρνουν μηνιαίες μικτές συντάξεις από 152 μέχρι 600 ευρώ. Επίσης, ότι μετά τις νέες μειώσεις συντάξεων που προβλέπονται στο ανομολόγητο 4ο μνημόνιο από 1/1/2019 και τη νέα μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020 η μέση καθαρή μηνιαία σύνταξη θα φτάσει τα 480 ευρώ».

Στη συνέχεια, το μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας πρότεινε στην Λαγκάρντ να έρθει στη χώρα μας για να συνταξιοδοτηθεί.

«Εάν λοιπόν κυρία Λαγκάρντ θεωρείτε αυτές τις συντάξεις υψηλές, τότε ελάτε μετά την θητεία σας στο ΔΝΤ να πάρετε σύνταξη στην χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.