07 Ιανουαρίου 2018

Έγγραφο της ΤτΕ αποδεικνύει ότι ο ΓΑΠ ήξερε και μοίραζε επιδόματα

Το Δεκέμβριο του 2009 μοίρασε 500 εκ ευρώ σαν επίδομα αλληλεγγύης παρότι γνώριζε ότι το έλλειμμα ήταν μεγάλο!

Εσωτερικό έγγραφο της «Τράπεζας της Ελλάδος», που φέρνει στο «φως» η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, δείχνει ότι η Τράπεζα, είχε προειδοποιήσει 6 Οκτωβρίου του 2009, δυο ημέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου τον -τότε- Διοικητή της, Γιώργο Προβόπουλο, για τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού.


Συγκεκριμένα η Τράπεζα της Ελλάδας στο έγγραφό της αναφέρει «με βάση τα έως τώρα στοιχεία και τις εξελίξεις, καθώς και τις διαφαινόμενες προοπτικές, ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνο σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας. Είναι δε απολύτως βέβαιο ότι η παρούσα δημοσιονομική θέση της χώρας δεν είναι διατηρήσιμη».

Στο έγγραφό της η Τράπεζα συνέχιζε ότι «με βάση τις ως άνω εξελίξεις, το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης εκτιμάται ότι σε ετήσια βάση θα διαμορφωθεί μεταξύ 30 και 35 δισεκ. ευρώ, ή 12,0% με 14,0% του ΑΕΠ».


Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/363942/pasok-to-eggrafo-tis-tte-katarriptei-tous-muthous-nd-suriza-anel/#ixzz53X5eM85o
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook