22 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΕΝΟΙ! ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ! Επεισόδια αντιεξουσιαστών με ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν πριν από λίγη ώρα πορεία, ενώ νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτήριο στη συμβολή της Λεωφόρου Στρατού με την οδό Σαρανταπόρου


Ένταση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά την έναρξη πορείας που πραγματοποιούν άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πυρπόληση νεοκλασικού κτηρίου από κουκουλοφόρους, χθες, στη Λεωφόρο Στρατού.

Οι διαδηλωτές είχαν προγραμματίσει τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και λίγο πριν από τις 7 συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτηριο της Λεωφόρου Στρατού, το οποίο πριν πυρποληθεί τελούσε υπό κατάληψη από αντεξουσιαστές. Σε κάποια στιγμή, νεαρά άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, μετακίνησαν κάδους, ενώ – σύμφωνα με την Αστυνομία - προκάλεσαν φθορές και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και η ένταση εκτονώθηκε, ενώ αυτή την ώρα οι αντεξουσιαστές, κρατώντας σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποιούν πορεία.





Χτες, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και το όνομα της ΠΓΔΜ, κουκουλοφόροι, οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, πέταξαν εντός του κτηρίου στη λεωφόρο Στρατού, μολότοφ, με αποτέλεσμα αυτό να καεί ολοσχερώς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία διερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.