31 Ιανουαρίου 2018

Πώς βλέπει ο Μεϊμαράκης τα συλλαλητήρια - Τι έλεγε σε συνομιλητές του

Την άποψη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητούν ουκ ολίγα στελέχη της ΝΔ αναφορικά με τις ζυμώσεις για το Σκοπιανό. O λόγος του πρώην προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάντα ιδιαίτερα βαρύτητα στους κόλπους του «γαλάζιου» στελεχιακού δυναμικού, και ως εκ τούτου είναι λογικό οι παραδοσιακοί πολιτικοί του φίλοι να ρωτούν για τις θέσεις του σε τόσο σοβαρά θέματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κάποιοι εξ αυτών, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, προέτρεψαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να τοποθετηθεί επισήμως για τις εξελίξεις. Ωστόσο, ο ίδιος διεμήνυσε πως η συγκυρία δεν προσφέρεται για μια τέτοιου είδους ενέργεια από την πλευρά του, καθώς ο τόνος και η γραμμή σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα πρέπει να δίνονται από την κομματική ηγεσία.

Πάντως, ερωτηθείς σε κάποια από τις πρόσφατες συνομιλίες του για την πιθανότητα να κατέβαινε ο ίδιος σε συλλαλητήριο στην Αθήνα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, απέφυγε μεν να απαντήσει, ωστόσο κατέδειξε ξεκάθαρα τη θετική του διάθεση έναντι της μαζικότητας που κατεγράφη στο κάλεσμα της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι αρκετά από τα στελέχη που για χρόνια υπήρξαν στον στενό πυρήνα τού εξέφραζαν ανοιχτά την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους μαζικές πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα δε με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν συνομιλήσει για το ζήτημα αυτό με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι πρόσωπα όπως οι ακραιφνείς καραμανλικοί Γιώργος Βλάχος και Ευριπίδης Στυλιανίδης, που επίσης βλέπουν με καλό μάτι τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/pos-vlepi-meimarakis-ta-sillalitiria-ti-elege-se-sinomilites-tou