05 Ιανουαρίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Αυτό είναι το γκέι φιλί που «έκοψε» το Epsilon από τη σειρά «Καταιγίδα»

Τη σκηνή με το γκέι φιλί των πρωταγωνιστών της σειράς «Καταιγίδα» έκοψε το κανάλι Epsilon.

Η εν λόγω σειρά, που είχε προβληθεί στην Κύπρο το 2015, προβάλλεται από την αρχή της εβδομάδας στο Epsilon.


Σε ένα από τα επεισόδια υπήρχε μια σκηνή στην οποία, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου που είχε εκδοθεί πριν την προβολή της σειράς στην Κύπρο, «ο Αλέξης, αποφασίζει να ενδώσει στη πολιορκία του Πάρη και να δοκιμάσει τον ομοφυλοφιλικό έρωτα». Στην εν λόγω σκηνή, δυο αγόρια έδιναν φιλί στο στόμα, κάτι που τόσο στην Κύπρο το 2015 που προβλήθηκε η σειρά όσο και τώρα στην Ελλάδα λογοκρίθηκε και επιλέχθηκε να μην προβληθεί.

Στο παρελθόν το ΕΣΡ είχε επιβάλλει πρόστιμο στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για σκηνή που ο Χρήστος Λούλης και ο Κώστας Κάππας φιλιόντουσαν στο στόμα.

Ένας εκ των ηθοποιών της συγκεκριμένης σκηνής, ο Ανδρέας Φυλακτού όταν «κόπηκε» η σκηνή στην Κύπρο έδωσε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο απόσπασμα κι έγραψε: «Ένας ηθοποιός κάθε φορά που έχει μια πρόκληση έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και κάποιες φορές με τους γύρω. Δίνει μια μάχη και παλεύει με τα όρια του για να πραγματώσει αυτό που του ανατέθηκε. Επειδή λοιπόν κάτι τέτοιες κινήσεις λογοκρισίας προσβάλουν τον επαγγελματισμό μου και τη δουλειά μου την οποία σέβομαι και απαιτώ να σέβονται και οι υπόλοιποι, και επειδή η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης είναι μια από τις «αρχές» αυτού του τόπου που δεν λαμβάνω υπόψιν, σας παραθέτω το πλάνο που δεν θα δείτε στους τηλεοπτικούς σας δεκτές! Απολαύστε υπεύθυνα».