05 Ιανουαρίου 2018

Παρίσι: «Γεύμα κανιβάλων» από γυμνόστηθες «υπηρέτριες» FEMEN στον Ερντογάν

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Πανικός λίγη ώρα πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου και τη συνάντησή του με τον Μακρόν - Στο «μενού» περιλαμβάνονταν Κούρδοι, δημοσιογράφοι, ομοφυλόφιλοι και «άλλα πιάτα»

«Γεύμα κανιβάλων»... αφιερωμένο στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οργάνωσαν γυμνόστηθες FEMEN στο Παρίσι, με αφορμή την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη γαλλική πρωτεύουσα και τη συνάντησή του με το Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι γυμνόστηθες FEMEN, μέλη του παγκόσμιο κινήματος που ξεκίνησε τη δράση του στην Ουκρανία, διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της τακτικής που ακολουθεί ο Ερντογάν και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ιδιαίτερα με τους διωγμούς εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων και όσων τους υποστηρίζουν, με αφορμή το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Οι ακτιβίστριες εμφανίστηκαν σε απόσταση αναπνοής από το Elysee Palace, ελάχιστα λεπτά πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας.

Τέσσερις γυμνόστηθες γυναίκες, κρατώντας δίσκους που έγραφαν «ERDOGAN CANNIBAL LUNCH», πρόσφεραν «μερίδες» από την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, προς τον Τούρκο πρόεδρο, περιλαμβάνοντας στο μενού τους... Κούρδους, τους δημοσιογράφους, τους ομοφυλόφιλους και άλλα «πιάτα», όπως ανέφεραν, ξεχωρίζοντας τις κατηγορίες των ανθρώπων που διώκονται, όπως ανέφεραν, συστηματικά από τις τουρκικές αρχές.


Οι αστυνομικοί, σε κατάσταση πανικού, απέσυραν κυριολεκτικά «σηκωτές» τις τέσσερις γυναίκες, καλύπτοντας τα γυμνά τους σώματα, ώστε να μη γίνουν αντιληπτές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τη συνοδεία τους, κατά την άφιξή στο προεδρικό μέγαρο.