08 Ιανουαρίου 2018

Φήμες για αποχώρηση του Ιβάν από τα media-Ενοχλημένος από τις αποστάσεις του Μαξίμου.

Τεταµένο εξακολουθεί να είναι το κλίµα µεταξύ του Μεγάρου Μαξίµου και του Ιβάν Σαββίδη, ενώ, αντίθετα, ανεβαίνουν συνεχώς οι «µετοχές» του ∆ηµήτρη Μάρη, τον οποίο στην κυβέρνηση δείχνουν να εµπιστεύονται περισσότερο ως «παίκτη» στον τοµέα των µέσων µαζικής ενηµέρωσης.


Οι εξελίξεις στις υποθέσεις του ΟΛΘ και της ΣΕΚΑΠ έχουν δηµιουργήσει σοβαρή καχυποψία σε υψηλόβαθµα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία µάλιστα σε κατ' ιδίαν συζητήσεις τους µιλούν ακόµα και για την πιθανότητα ο γνωστός επιχειρηµατίας «να αναζητά άλλοθι προκειµένου να εγκαταλείψει κάποιες από τις επιχειρηµατικές ενασχολήσεις του». Η στήλη εγκαίρως έχει αποκαλύψει το τελεσίγραφο που έχει σταλεί από τις ΗΠΑ και σχετίζεται µε τη γενικότερη κινητικότητα που αναπτύσσει εντός Ελλάδος ο µεγαλοµέτοχος του ΠΑΟΚ.

Η κυβέρνηση, που στην αρχή έδειχνε να αγνοεί τις προειδοποιήσεις, εσχάτως, και µε αφορµή τον ΟΛΘ, άρχισε να προβληµατίζεται αναφορικά µε τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει απέναντι στον οµογενή επιχειρηµατία. Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να κόψει κάθε επικοινωνία µε τον ιδιοκτήτη του «Ε». Το ίδιο φαίνεται ότι έχουν επιχειρήσει και οι υπουργοί που διατηρούσαν διαχρονικά δίαυλο επικοινωνίας µαζί του.

Ο λόγος για τους Αλέκο Φλαµπουράρη, Πάνο Καµµένο και Νίκο Παππά. Η µεταστροφή της στάσης της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει αρχίσει να σκέφτεται, εκτός από το λουκέτο στη ΣΕΚΑΠ, να αποχωρήσει οριστικά και από τον χώρο των media. Στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι έχει διαµηνύσει προς το Μέγαρο Μαξίµου ότι έχει θέσει προς αναθεώρηση τα σχέδια συµµετοχής του στον επικείµενο διαγωνισµό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να συµβεί από τη στιγµή που ήδη έχει δαπανήσει ένα πολύ µεγάλο ποσό για να αγοράσει το «Ε» από τον επιχειρηµατία Φίλιππο Βρυώνη. Πάντως, στην κυβέρνηση, βλέποντας να µηνύµατα που φτάνουν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, δείχνουν να εύχονται να µη συµµετάσχει ο κ. Σαββίδης στην επικείµενη διαγωνιστική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει ο οµογενής επιχειρηµατίας, εκείνο που καταγράφεται ως γεγονός είναι η εµφανής αποστασιοποίηση των κυβερνώντων απέναντί του.

Μάλιστα, κάποιοι θεωρούν δεδοµένο ότι µέσα στις επόµενες ηµέρες θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις σε σχέση µε το λιµάνι της Θεσσαλονίκης και τη συµµετοχή του Ιβάν Σαββίδη σε αυτό.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/fimes-gia-apochorisi-tou-ivan-apo-ta-media