04 Ιανουαρίου 2018

Βόλος: Γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση για κατεδάφιση κτιρίων του Παν/μίου που έχουν κατασλάβει άπλυτοι [photos]

Γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας έχει στηθεί σήμερα από τις 7 το πρωί στην περιοχή των Παλαιών του Βόλου για την κατεδάφιση των κτιρίων της λεγόμενης κατάληψης «ΤΕΡΜΙΤΑ», ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τα συνολικά έξι κτίρια -δύο εκ των οποίων τελούν υπό κατάληψη- όπως είναι γνωστό, σχεδιάζεται από το Π.Θ. να αξιοποιηθούν για να γίνει η επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής.

Λόγω των αντιδράσεων που είχαν εκδηλωθεί για την κατεδάφισή τους από τους «ΤΕΡΜΙΤΑ» που είχαν καταλάβει τα κτίρια, σήμερα για την κατεδάφισή τους στήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία προΐσταται ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας κ. Κουτσιάφτης.



Από τις 7 το πρωί δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή όπου βρίσκονται τα κτίρια και συνεργία προχωρούν στην κατεδάφισή τους, ενώ ελικόπτερο της αστυνομίας επιβλέπει την περιοχή από αέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε ένα κτίριο βρέθηκαν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, τα οποία προσήχθησαν.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.







Οι σχεδιασμοί ανάπτυξης των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξασφάλισε το 2017 τους αναγκαίους πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την ανέγερση των κτηρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών σε ιδιόκτητη έκταση 16 στρεμμάτων παρακείμενη της Πολυτεχνικής Σχολής στο Βόλο. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η κατασκευή των κτηρίων θα ξεκινήσει το 2018 και θα ολοκληρωθεί το 2020. Σε αυτό το πλαίσιο αναρτάται τον Ιανουάριο του 2018 ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την κατασκευή του κτηρίου των Πολιτικών Μηχανικών. Ήδη, ξεκίνησαν οι εργασίες εκκαθάρισης του χώρου των 16 στρεμμάτων από παλαιά κτίσματα.

Παράλληλα το Πανεπιστήμιο προσπαθώντας να καλύψει τις σημαντικές ελλείψεις σε χώρους στέγασης, άθλησης και ψυχαγωγίας φοιτητών/τριών ολοκλήρωσε το 2017 την αγορά οικοπέδου όμορου με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής για την ανέγερση Φοιτητικής Λέσχης, η οποία θα περιλαμβάνει εντευκτήριο, χώρο δημιουργικής απασχόλησης φοιτητών/τριών και κλειστό Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο σε έκταση 5 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Αθηνών. Οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Απρίλιο 2018 με στόχο την άμεση ανέγερση τους με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για τις ανάγκες στέγασης των φοιτητών/τριών, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της πρώην Βαμβακουργίας στην Νέα Ιωνία για την δημιουργία συγκροτημάτων φοιτητικών εστιών, χώρων πολιτισμού και άθλησης καθώς και δημόσιων κοινόχρηστων χώρων. Μία τέτοια λύση θα έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς θα ενεργοποιήσει και αναβαθμίσει την περιοχή αυτή και θα επιτρέψει τη δημιουργία μεγάλου αριθμού φοιτητικών καταλυμάτων.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως επισημαίνεται από την Πρυτανεία, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε τα έργα υποδομών τα οποία υλοποιεί να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προς όφελος των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.

http://www.taxydromos.gr/Topika/283943-gigantiaia-astynomikh-epixeirhsh-gia-katedafish-ktiriwn-sta-palia-photos.html