05 Ιανουαρίου 2018

Αναβάθμιση της Ελλάδας προαναγγέλλουν S&P και Fitch

Θετικές προοπτικές για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης διαβλέπει η οικονομική ιστοσελίδα Zonebourse. Η ιστοσελίδα εκτιμά ότι Ελλάδα και Ισπανία θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν σε δύο εβδομάδες από την Standard & Poor's και τη Fitch.


«Ελλάδα και Πορτογαλία θα μπορούσαν να είναι οι δύο μεγάλοι κερδισμένοι της αναβάθμισης των εθνικών αξιόχρεων από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης αυτήν τη χρονιά. Σύμφωνα με τους κανονισμούς CRA3, και οι τρεις οίκοι -Moody's, Fitch και Standard & Poor's - δημοσίευσαν το χρονοδιάγραμμα επανεξέτασης των κρατικών αξιόχρεων.

Η Ελλάδα, που διαθέτει θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη "Caa2" και "B-" στην οποία βρίσκεται την τρέχουσα περίοδο και από τους τρεις οίκους, και η Ισπανία, που επωφελείται επίσης από θετικές προοπτικές όσον αφορά την κατάταξη "BBB+" (οίκοι Fitch και S&P), θα είναι οι πρώτες χώρες που θα επηρεαστούν από πιθανή αναβάθμιση σε δύο εβδομάδες, από την πλευρά των οίκων S&P και Fitch αντιστοίχως.

Στις 2 Φεβρουαρίου σειρά έχει η Κύπρος, η οποία θα μπορούσε να πλησιάσει την κατηγορία επένδυσης στον οίκο Moody's, ο οποίος την έχει κατατάξει στην κατηγορία "Ba3" με θετική προοπτική», αναφέρει το δημοσίευμα.