04 Ιανουαρίου 2018

Tζαβάρας: Γιατί δεν είναι γνωστοί οι λόγοι ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο;

Το ερώτημα γιατί οι λόγοι της κυβερνητικής αίτησης ακύρωσης της χορήγησης ασύλου στον τούρκο στρατιωτικό δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί έθεσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.


«Είναι παράδοξο να μην έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι ακύρωσης που επικαλείται ο υπουργός Εσωτερικών κατά της απόφασης της ανεξάρτητης αρχής προσφύγων» τόνισε.

Η επιτροπή, διευκρίνισε ο βουλευτής της ΝΔ, ήταν δέσμια της απόφασης του συμβουλίου του Αρείου Πάγουμε την οποία απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης των οχτώ Τούρκων για τον φόβο της εξευτελιστικής και ταπεινωτικής μεταχείρισης από σωφρονιστικές και αστυνομικές αρχές Τουρκίας, όσο και για την έλλειψη εγγυήσεων δίκαιης δίκης.

Σύμφωνα με το βουλευτή, ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσει τον τούρκο πρόεδρο ότι «το θέμα σε λίγες ημέρες θα έχει τελειώσει».

Ο Κώστας Τζαβάρας κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να σταματήσει τα εσωκυβερνητικά παιχνίδια στο ονοματολογικό. H θέση, της ΝΔ σε αυτό, το θέμα είναι σαφής, και έχει διατυπωθεί από το 2007, είπε.

«Δεν μπορεί να μείνει χωρίς κριτική η συνεχώς επανεμφανιζόμενη τάση για δήθεν αποσκίρτηση του κόμματος των ΑΝΕΛ όταν πρέπει να συμμετέχει σε λήψη μιας απόφασης θα έχει κόστος γι’ αυτό» σημείωσε.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/363728/tzavaras-giati-den-einai-gnostoi-oi-logoi-akurosis-tou-asulou-sto1n-tourko/