05 Ιανουαρίου 2018

Η «πληρωμένη» απάντηση της Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό (Videos)

“Σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της πΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σήμερα νέα ψέματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα «σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου»”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.


“Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της Κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες – απ’ ό,τι καταλάβαμε – και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος”, προσθέτει η Νέα Δημοκρατία.

“Και επειδή σε αυτήν την Κυβέρνηση η λέξη συνέπεια παραμένει άγνωστη,  παραθέτουμε ενδεικτικά δύο αποσπάσματα από δημόσιες ομιλίες που έκανε ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι προσφάτως, αλλά σε ανύποπτο χρόνο (Απρίλιος του 2016 και Ιούλιος του 2017), όταν δηλαδή πρωτοφάνηκε η κυβερνητική διχοστασία. Αποσπάσματα που καταδεικνύουν από μόνα τους  την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα”, συμπληρώνει η «Πειραιώς”.

Ακόμα, παραθέτει απόσπασμα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 10o Συνέδριο της Ν.Δ. στις 22 Απριλίου 2016.

Το απόσπασμα της ομιλίας αναφέρει: “Είναι μαζί μας ο πρόεδρος Κώστας Καραμανλής. Ο άνθρωπος που ξανάδωσε ισχυρό λαϊκό έρεισμα στη Νέα Δημοκρατία. Που συγκρούστηκε με συμφέροντα, που δεν προσκολλήθηκε στην καρέκλα της εξουσίας, που τόλμησε να μιλήσει με αλήθειες, που μας έκανε εθνικά περήφανους με τη στάση του στο Βουκουρέστι. Είχα την τιμή να τον υπηρετήσω ως βουλευτής”.

Δείτε το βίντεο (χρόνος:10:58-11:28):


Ακόμα, η Νέα Δημοκρατία παραθέτει απόσπασμα από τη δευτερολογία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή για το Κυπριακό, στις 11 Ιουλίου 2017.

Το απόσπασμα της ομιλίας αναφέρει: “Δεν θα αναφερόμουν στο ζήτημα αυτό,  εάν δεν είχε κάνει μια αναφορά ο κ. Λεβέντης, διότι δεν αποτελεί το κύριο αντικείμενο της σημερινής συζήτησης. Αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης ποια είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο κ. Λεβέντης μπορεί να είναι παλιός στην πολιτική, είναι νέος σε αυτή την αίθουσα και προφανώς δεν θυμάται ότι υπάρχει επίσημη θέση της ελληνικής Κυβέρνησης επικυρωμένη δις από την Εθνική Αντιπροσωπεία,  για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, erga omnes.

Αυτή είναι η επίσημη θέση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, όπως αποτυπώθηκε και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Καραμανλή το 2007. Θέση που επικυρώθηκε για άλλη μια φορά στο Βουκουρέστι. Το ερώτημα για σας, κ. πρωθυπουργέ και για σας κ. Καμμένε, είναι αν αυτή η θέση  αντιπροσωπεύει συνολικά την κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Εξωτερικών – διορθώστε με αν κάνω λάθος κ. Κοτζιά – τουλάχιστον έτσι παρουσιάζεται στις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου. Είναι, όμως, μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αποσαφηνίσει ο κ. πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος, εάν αυτή είναι η επίσημη θέση, όχι της Κυβέρνησης, της κυβερνητικής πλειοψηφίας”.  

Δείτε το βίντεο (Χρόνος: 6:04-6:34):