13 Φεβρουαρίου 2018

Ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή στον Αγγλούπα για τον πυροβολισμό στην Φαρμάκη

Ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή επέβαλε στον Αλέξανδρο Αγγλούπα το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο.

Αν και του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου έντιμου βίου, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Αλέξανδρο Αγγλούπα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της αδελφής της φίλης του Ολγας Φαρμάκη, Γωγώς.


Για τον εισαγγελέα έγινε σαφώς προσπάθεια να συγκαλυφθεί η υπόθεση, αφού αρχικά το θύμα εξαπέλυε μύδρους σε βάρος του επιχειρηματία - ο οποίος στη συνέχεια ενεπλάκη και στην υπόθεση των Ρομά, ως κλεπταποδόχος-ενώ λίγα χρόνια αργότερα...τα γύρισε, μιλώντας για «κακούς νομικούς συμβούλους».

«Από την αυτοψία», είπε ο εισαγγελέας της έδρας, «δεν βρέθηκαν τα ενδύματα της παθούσας, ενώ βρέθηκαν μόνο δυο κηλίδες αίματος. Είναι αδιανόητο σε ένα τέτοιο πλήγμα να μείνουν μόνο δυο κηλίδες. Κατά την άποψη μου κάποιος επισκέφτηκε το σπίτι και το καθάρισε. Επίσης η Ολγα Φαρμάκη διέγραψε μηνύματα απο το κινητό της αδελφής της. Όλα τα ανωτέρω δείχνουν ότι υπήρχε ένα σχέδιο συγκάλυψης της πράξης και όχι ότι ήταν να ατύχημα. Η παθούσα σε διάφορες καταθέσεις της στην αρχή καταθέτει με λεπτομέρεια το πως πραγματικά έγινε. Μετά πηγαίνει στον ανακριτή και ανακαλεί όσα είχε πει, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπερβολική».

«Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός για μένα. Ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός τον οποίο προκάλεσα εγώ. Όμως δεν το ηθελα. Σε καμία περίπτωση δεν έβγαλα πιστόλι να σκοτώσω» ανέφερε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, επιμένοντας στην εκδοχή του ατυχήματος, αλλά και στο αρχικό πείσμα της Γωγώς Φαρμάκη να τον εκδικηθεί γιατί εξαιτίας του τραυματισμού της η ίδια έχασε τις σπουδές της στην Αμερική.

«Επρόκειτο να ταξιδέψω στην Πάτρα για ένα κατάστημα που είχαμε. Υπήρχε μια κόντρα με την Ολγα (αδελφή της παθούσας) σχετικά με το αν θα την έπαιρνα μαζί. Όταν πήγα σπίτι μου είπε ότι είχε φτιάξει σακουβαγιαζ. Της λέω που είναι μου λέει πάνω. Είχε ξυπνήσει η Γεωργία είχε και το σκυλί. Όταν φορούσα κοστούμια και σακάκια όπως εκείνο το βράδυ είχα το όπλο σε θήκη. Όπως πάω να σκύψω με εμπόδιζε το όπλο. Όπως πάω μα το βγάλω ακούω μπαμ. Τα χάνω. Μου πέφτει το πιστόλι στο πάτωμα. Κοιτάζω τη Γωγω μου λέει αχ βλέπω αίματα. Ούρλιαζε η Όλγα που ερχόταν από πίσω», είπε ο Αγγλούπας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το θύμα, Γωγώ Φαρμάκη, υποστηρίζοντας ότι την εποχή που έγινε το ατύχημα είχε κακούς νομικούς συμβούλους, ενώ ήθελε να πληγώσει τον δράστη.

«Εκείνη τη μέρα ο Αλέξης θα ερχόταν στο σπίτι στο παλαιό Φάληρο να πάρει την αδελφή μου να πάνε στην Πάτρα. Ήταν 6 το πρωί. Ήρθε στο σπίτι ανέβηκε πάνω. Είχε μια αντιπαράθεση με την Όλγα σχετικά με το αν θα την πάρει στην Πάτρα, αλλά όχι κάτι τρελό. Ανέβηκε στον πάνω όροφο να χαιρετίσει εμένα και το σκυλάκι μου. Έκανε μια κίνηση και άκουσα ένα μπαμ», είπε το θύμα.

Π: Ήταν καλή η σχέση της αδελφής σας με τον κατηγορούμενο; Έχετε πει αλλά προανακριτικά.
Μ: Βρισκόμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μου στέρησε το όνειρο μου. Θα έφευγα για σπουδές στην Αμερική. Είχε κακούς συμβούλους γύρω μου. Αντί να μου πουν ναι μεν αλλά... αν ήθελε να με βλάψει δε θα με χτυπούσε στο κεφάλι.
Π: Στέλανατε μηνύματα σε φίλο σας και του λέγατε «φοβάμαι» επειδή χτυπούσε κουδούνια..ψέμα ή αλήθεια;
Μ: Ήταν μια υπερβολή γιατί ήθελα να τον βλαψω επειδή με έβλαψε. Μετά με τον καιρό είδα ότι ήμουν υγιής.
Π: Είπατε ότι αναποδογύρισε ντουλάπα και έσπασε τραπεζάκι. Τι ήταν αυτά;
Μ: Υπήρχε ένταση με την Ολγα αλλά όχι στην υπερβολή που περιέγραψα.
Π: Τι από όλα ισχύει; Το τότε ή το τώρα;
Μ: Ότι σας λέω τώρα με καθαρό μυαλό.
Π: Γιατί είπατε όλα αυτά τότε; Και στις αρχές και στους φίλους σας;
Μ: Είχα τεράστιο θυμό απέναντι του και ήθελα να τον πληγωσω.
Εις: στις 3 καταθέσεις είπατε ότι σας πυροβόλησε. Τώρα λέτε άλλα.
Μ: Ναι γιατί τώρα βλέπω καθαρά.