21 Φεβρουαρίου 2018

Φλόριντα: 15χρονος «ήρωας» δέχθηκε πέντε σφαίρες για να σώσει τους συμμαθητές του

Πυροβολήθηκε και στα δύο του πόδια αλλά και στην πλάτη του πέντε φορές στην προσπάθειά του να κλειδώσει την πόρτα μιας τάξης και να σώσει όσους είχαν κρυφτεί μέσα, όταν ξεκίνησε η επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν 17 άτομα


Ο 15χρονος Άντονι Μπόρχες είναι ένας από τους ήρωες του σχολείου της Φλόριντα, που την περασμένη εβδομάδα δέχτηκε επίθεση από τον 19χρονο Νίκολας Κρους. Ο μικρός μαθητής δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς από τον δράστη, ενώ προσπαθούσε να σώσει τουλάχιστον 20 συμμαθητές του - κάτι που τελικά κατάφερε.

Ο Άντονι Μπόρχες πυροβολήθηκε και στα δύο του πόδια αλλά και στην πλάτη του πέντε φορές ενώ προσπαθούσε να κλειδώσει την πόρτα μιας τάξης και να σώσει από τον Κρουζ όλους όσοι είχαν κατορθώσει να κρυφτούν μέσα. Η ένοπλη επίθεση που οδήγησε στο μακελειό με τους 17 νεκρούς, είχε μόλις ξεκινήσει...

Ο φίλος του Μπόρχες, Κάρλος Ροντρίγκεζ δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America» του ABC ότι οι δυο τους έσπευσαν να κρυφτούν σε μια κοντινή αίθουσα διδασκαλίας όταν άκουσαν για πρώτη φορά τους πυροβολισμούς. «Κανείς δεν ήξερε τι να κάνει», τόνισε ο Ροντρίγκεζ. «Ο Μπόρχες πήρε την πρωτοβουλία να σώσει τους συμμαθητές του», κατέληξε.
Το παιδί νοσηλεύεται λόγω των πολλών και σοβαρών τραυμάτων του, όμως η ζωή του έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Οι φίλοι του, αλλά και δεκάδες πολίτες που έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης την ηρωική του προσπάθεια, προσπαθούν να συμβάλλουν στο τεράστιο κόστος τόσο της νοσηλείας του, όσο και της αποκατάστασης που έπεται και μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρώσει περίπου 356.000 δολάρια, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται.