23 Φεβρουαρίου 2018

Ιατροδικαστής της οικογένειας της μικρής Μελίνας: Εδώ και 26 μήνες δε μου δίνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων- ΒΙΝΤΕΟ

Καταπέλτης ήταν το πόρισμα για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας, που είχε χάσει τη ζωή της στις 29 Δεκεμβρίου 2015, έπειτα από μια επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.


Το πόρισμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, 26 μήνες μετά τον θάνατο της 4χρονης, εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης και καταγγελιών για συγκάλυψη. Μεταξύ άλλων επιρρίπτει ευθύνες για βαριά ιατρική αμέλεια στην αναισθησιολόγο, παρεκκλίσεις από ιατρικά πρωτόκολλα , επισημαίνει ότι δεν χορηγήθηκαν βροχοδιασταλτικά και ότι έγινε μη ορθή χρήση αδρεναλίνης.
Την ίδια ώρα η ειδική ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη, που έχει ορίσει η οικογένεια καταγγέλλει ότι περιμένει εδώ και 2,5 χρόνια αντίγραφα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων προκειμένου να μπορέσει να οδηγηθεί σε συμπεράσματα.

«Εμένα μου έχουν καταστρέψει τη ζωή και συνεχίζουν να μου την καταστρέφουν. Είμαι πολύ εξοργισμένος, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση» δηλώνει στον ΑΝΤ1 ο πατέρας της μικρής Μελίνας, ενώ αναφορικά με τις καταγγελίες του Άδωνι Γεωργιάδη για συγκάλυψη και πορίσματα που έμειναν κλειδωμένα στα συρτάρια και στη συνέχεια άλλαξαν, τονίζει: “Γιατί άλλαξε το πόρισμα και ποιος το άλλαξε το πόρισμα; Γιατί είμαι στο σκοτάδι εγώ τι είναι αυτά τα πράγματα;”
«Παρεμβάσεις δεν έλαβαν χώρα σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο» υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ Σταύρος Ευαγγελάτος.

Το πόρισμα καθυστέρησε γιατί αναμενόταν το αποτέλεσμα του πειθαρχικού για τη νοσηλεύτρια, λένε οι αρμόδιοι, που τελικά την αθωώνει.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1