13 Φεβρουαρίου 2018

Anadolu: 11 τουρκικά έχουν κυκλώσει τα Ίμια και 8 ελληνικά πλοία περαπλέουν [εικόνες & βίντεο]

Αρκετές ώρες από το νέο συμβάν στα Ιμια, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε και προκάλεσε ζημιές σε σκάφος του Λιμενικού, τουρκικά σκάφη παραμένουν στην περιοχή και περιπολούν.

Οπως αναφέρει το Anadolu (Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Τουρκίας) οι δυνάμεις της Τουρκικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος της γειτονικής χώρας βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και συνεχίζουν τις περιπολίες.



Μάλιστα, για την παρουσία των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στα Ιμία δημοσιεύθηκαν και φωτογραφίες και βίντεο από το Anadolu.





Hürriyet: 11 πολεμικά πλοία της Τουρκίας περιπολούν στα Ιμια

Σύμφωνα με την τουρκική «Hürriyet» τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας έχουν φτάσει στα 11 ενώ παραπλέουν και 8 ελληνικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τις 14.30 το μεσημέρι υπάρχει μία συγκέντρωση πλοίων στις βραχονησίδες, καθώς τα ελληνικά πλοία είναι οκτώ, ενώ, πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, με την προσέλευση δύο πλοίων ακτοφυλακής και δύο ταχύπλοα, οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή φτάνουν τα 11 πλοία. Όπως σχολιάζουν οι Τούρκοι, στις 14.45 δύο ταχύπλοα, με οπλισμένους Έλληνες στρατιώτες, έπιασαν την προσοχή των τουρκικών δυνάμεων όταν έφυγαν από τη Λέρο και περνώντας στο ένα μίλι από τα Ίμια, πήγαν στη Κω.



Τουρκικά ΜΜΕ: Στο υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας τα Ιμια

Παράλληλα, όπως αναφέρουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ το επίπεδο ασφαλείας στα Ιμια βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο, μετά το επεισόδιο τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Και επίσης γίνεται αναφορά στο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας για το συμβάν στα Ιμια του ελληνικού ΥΠΕΞ και την κλήση του Τούρκου Πρέσβη.