04 Φεβρουαρίου 2018

Τα διεθνή ΜΜΕ για την συγκέντρωση στην Αθήνα για τη Μακεδονία-Οι ΦΩΤΟ του Associated Press

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έχει γίνει το σημερινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως αναφέρει το Associated Press, οι διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για πιθανό συμβιβασμό της Ελλάδας στη διαμάχη με τη γειτονική Fyrom σχετικά με το επίσημο όνομα της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας.

Εκατοντάδες λεωφορεία έχουν ναυλωθεί για να φέρουν διαδηλωτές από όλη τη χώρα στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ πολλοί είναι αυτοί που κατέφθασαν με πλοία από τα νησιά. Η αστυνομία έχει σταματήσει την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης, ενώ οι πωλητές έχουν τοποθετήσει πάγκους που πωλούν ελληνικές και βυζαντινές σημαίες.

Η μεγάλη διαμάχη, εδώ και 25 χρόνια, ξέσπασε όταν η ΠΓΔΜ απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Η Ελλάδα ισχυρίζεται πως η χρήση του ονόματος συνεπάγεται εδαφικές αξιώσεις για την Μκεδονία, την πατρίδα ενός από τους μεγαλύτερους αρχαίους Έλληνες, τον Μέγα Αλέξανδρο.

Αναδημοσίευση του άρθρου του Associated Press κάνουν το BBC, το ABC News και η Washington Post με τον τίτλο «Συγκέντρωση διαδηλωτών στην Αθήνα για το όνομα Μακεδονία».


Και η Daily Mail όμως, με τίτλο «Χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα ζητώντας από την ΠΓΔΜ να αλλάξει το όνομά της μετά από διαμάχη 25 ετών», αναφέρεται στο συλλαλητήριο της Αθήνας, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του Associated Press.

Να σημειωθεί πως και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, (ΜΙΑ) φιλοξενεί άρθρο για την συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, αναφέροντας πως πάνω από 1.500 λεωφορεία έχουν καταφτάσει στην ελληνική πρωτεύουσα ενώ κύριος ομιλητής θα είναι ο Έλληνας συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.



Το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό με τον φακό του Associated Press

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με πλήθος κόσμου να έχει συρρεύσει από πολλές περιοχές της χώρας για να διαδηλώσει για το Σκοπιανό. Τη μεγάλη συμμετοχή αλλά και μεμονωμένα στιγμιότυπα από το συλλαλητήριο αποτύπωσε στον φακό του το πρακτορείο Associated Press.



πηγη newsbeast.gr