22 Φεβρουαρίου 2018

ΝΔ: Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι

του Δημήτρη Γκάτσιου

Έτοιμη να πυροδοτήσει την κίνησή της που σχετίζεται με την υποβολή πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα θέσει στο μικροσκόπιό της το ζήτημα Καμμένου-Σαουδικής Αραβίας, είναι η Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, δια την εκπροσώπου της, Μαρία Σπυράκη, η αξιωματική αντιπολίτευση διαμηνύει πως η χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια εξελίχθηκε σε "Βατερλό" για την κυβερνητική πλειοψηφία.


"Οι κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της κ. Σπυράκη, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και προειδοποίησε και πάλι τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην κλείσει άρον-άρον την προκαταρκτική επιτροπή, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

"Θέλουμε να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση οι μάρτυρες με τα πολιτικά πρόσωπα", σημείωσε η κ. Σπυράκη. Ερωτηθείσα, δε, για τις αναφορές Καμμένου, από το βήμα της Βουλής, για τα Σκόπια ανέδειξε τη…διγλωσσία στο εσωτερικό του κυβερνητικού στρατοπέδου.

"Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και ότι θα πράξει τα πάντα, για να μη δοθεί το όνομα "Μακεδονία". Ρωτάμε τον κ. Καμμένο. Θα ρίξει την κυβέρνηση; Ρωτάμε τον κ. Τσίπρα. Στη Σύνοδο Κορυφής και στη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ προσέρχεται ως πρωθυπουργός ή ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ;", επεσήμανε η Μαρία Σπυράκη και ανέφερε πως δεν είναι χρήσιμο η Γερμανίδα καγκελάριος να μη χρησιμοποιεί την ονομασία της γείτονος στον ΟΗΕ και να αποκαλεί τον κ. Ζάεφ "Μακεδόνα πρωθυπουργό", εκφράζοντας την απορία της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει το συγκεκριμένο γεγονός.

inRead Advertisement by VIDADS since 2011
Ερωτηθείσα για την εκπεφρασμένη θέση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον κ. Καμμένο, η κ. Σπυράκη υπενθύμισε ότι έχει προσέλθει στην εισαγγελέα Διαφθοράς ο κ. Παπαδόπουλος. "Περιμένουμε να αποτυπωθεί η πορεία της υπόθεσης, για να κινηθούμε ανάλογα", πρόσθεσε.

Επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της οδού Πειραιώς να τεθούν στο μικροσκόπιο το πρώτο εξάμηνο του 2015, η υπόθεση Καμμένου-Σαουδικής Αραβίας και το ζήτημα Κουρουμπλή, που δεν εξέδωσε δελτίο τιμολόγησης φαρμάκων το 2015, η κ. Σπυράκη στάθηκε στους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς, όπως είπε χαρακτηριστικά, για την αναβάθμιση της χώρας από τη Moody’s.

"Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί μετά από τρία χρόνια η οικονομία επιστρέφει ασθμαίνουσα εκεί που ήταν το 2014 και με 15 δις μέτρα. Οι ενέργειες της κυβέρνησης δεν επιστρέφουν τη χώρα στην κανονικότητα", επεσήμανε.

http://www.capital.gr/politiki/3274769/nd-oi-katigoroi-eginan-katigoroumenoi