02 Φεβρουαρίου 2018

ΠΗΓΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ! Αιφνιδιαστικές επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη στον Καμμένο και τον Δραγασάκη

Νέα αιφνιδιαστική επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος ανέβηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης και είχε συνάντηση και συνεργασία με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, με τον οποίο «…και αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως σημειώνεται στη σχετική ολιγόλογη ανακοίνωση του υπουργείου που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα.


Η συνάντηση δεν είχε προαναγγελθεί, ανακοινώθηκε εκ των υστέρων και αφού πραγματοποιήθηκε, και μολονότι επισήμως και επί της ουσίας ουδέν ανακοινώθηκε ως τώρα, έστω και με μορφή «διαρροών», θεωρείται βέβαιο ότι τα «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος» που αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ είναι δύο, ένα καθαρώς πολιτικό/διπλωματικό και ένα επιχειρησιακό.
Το μεν πρώτο αφορά τη στάση του Π.Καμμένου, ως προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνω και συμμετέχοντος στην ελληνική κυβέρνηση, αναφορικώς με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ, το δε δεύτερο τις εξελίξεις αναφορικώς με το ζήτημα της αναβαθμίσεως του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16, τεσσάρων διαφορετικών εκδόσεων, της ελληνικής ΠΑ, που αναμένονται ραγδαίες εντός του Φεβρουαρίου από αμερικανικής πλευράς.

Συνάντηση Δραγασάκη με τον Αμερικανό πρέσβη για ΠΓΔΜ και οικονομία

Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, είχε σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Ο Αντιπρόεδρος παρουσίασε τον οδικό χάρτη της Κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του Προγράμματος τον Αύγουστο και για την προετοιμασία της ασφαλούς και βιώσιμης αυτοδύναμης εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε τη σημασία της διαμόρφωσης του εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βασικός άξονας του σχεδίου, το οποίο ήδη διαμορφώνεται, είναι το νέο υπόδειγμα Δίκαιης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, τάσσεται υπέρ της διαβαλκανικής συνεργασίας.

Τόνισε δε ότι δε ότι η προσπάθεια επίλυσης εκκρεμοτήτων, όπως αυτή του ζητήματος της ΠΓΔΜ, στη βάση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, θα συμβάλει στην αξιοποίηση της σημαντικής ευκαιρίας για την υλοποίηση ενός σχεδίου βαλκανικής συνανάπτυξης για τη σταθερότητα και την αναβάθμιση της θέσης της περιοχής συνολικά, στην Ευρώπη και τον κόσμο

Πηγή: http://www.parapolitika.gr