13 Φεβρουαρίου 2018

Εξεταστική για το αν κρύβει λεφτά στις σακούλες κάτω από τα μάτια του ο Στουρνάρας ζητάνε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν ‘ύποπτο’ το μέγεθος των σακουλών κάτω από τα μάτια του διοικητή της ΤτΕ

Ύποπτο για την απόκρυψη χρηματικών ποσών στις σακούλες που βρίσκονται κάτω από τα μάτια του θεωρούν τον Γιάννη Στουρνάρα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.


Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ομάδα βουλευτών ζήτησε εξεταστική προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας έχει κρύψει στο παρελθόν χρήματα του ελληνικού κράτους, μεταφέροντας τα κρυφά στις σακούλες κάτω από τα μάτια του προκειμένου να μην τα δεσμεύσει η κυβέρνηση το επίμαχο καλοκαίρι του 2015, αλλά και προσωπικά του εισοδήματα που δεν έχει δηλώσει στο Πόθεν Έσχες.

Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν ‘ύποπτο’ το μέγεθος των σακουλών, ενώ ισχυρίζονται ότι μεγαλώνουν και μικραίνουν κατά περίπτωση, καταθέτοντας μάλιστα και φωτογραφίες του διοικητή της ΤτΕ όπου οι σακούλες φαίνονται άλλοτε φουσκωμένες και άλλοτε πιο άδειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη συνέντευξη του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σφίγγοντας ανεπαίσθητα τους μύες του, είχε αποκαλύψει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να κατασχέσει αποθεματικά ύψους 16 δις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που βρίσκονταν στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά την επιβολή των capital controls το 2015.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πιθανό να χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα τις σακούλες προκειμένου να αποκρύψει προσωπικά του εισοδήματα ή ταμειακά αποθέματα της τράπεζας όταν πιστεύει ότι κινδυνεύουν από τις κινήσεις της κυβέρνησης, δηλαδή συνέχεια.

http://tovatraxi.com/politics/exetastiki-gia-ton-gianni-stournara-zitane-bouleutes-tou-syriza