04 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Συλλαλητήριο Αθήνας: Με κατσούνες και στιβάνια έφθασαν οι Κρητικοί-Εκατοντάδες λεωφορεία αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη


Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι Κρητικοί που ταξίδεψαν για να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Πλοία από τα Χανιά και το Ηράκλειο έδεσαν το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι και περίπου 1.000 άτομα αποβιβάστηκαν παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα.


Με κατσούνες στα χέρια και φορώντας τα στιβάνια οι Κρητικοί δηλώνουν έτοιμοι να φωνάξουν για τη Μακεδονία, όπως δήλωσαν και στην κάμερα του «Ε».

Δείτε τα βίντεο από την άφιξή τους στον Πειραία και από την αναχώρησή τους από τη Σούδα:





Εκατοντάδες λεωφορεία αναχώρησαν τα ξημερώματα από τη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο

Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας ταξίδεψαν όλη τη νύχτα για να βρεθούν το πρωί στην Αθήνα και να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία με προορισμό την πρωτεύουσα. Οι αναχωρήσεις λεωφορείων συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 5 το πρωί αναχώρησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου εννέα λεωφορεία ενώ μεγάλος αριθμός λεωφορείων αναχώρησε από τους Αμπελόκηπους και το Ωραιόκαστρο. Μέχρι τις 6 είχαν περάσει από τα διόδια των Μαλγάρων περισσότερα από 80 λεωφορεία.

Οι περισσότερες οργανωμένες εκδρομές από Θεσσαλονίκη θα ξεκινούσαν το ταξίδι τους για την Αθήνα στις 6 και θα περνούσαν τα διόδια λίγο πριν τις 7, προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν για το Σκοπιανό.

Κλιμάκια της Αστυνομίας παραμένουν επί ποδός για τη διευκόλυνση της κίνησης των λεωφορείων.