26 Φεβρουαρίου 2018

Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ) για επίδομα ενοικίου σε Αντωνοπούλου: Αν είναι έτσι, υπάρχει θέμα


["Αν είναι έτσι" ενώ υπάρχουν έγγραφα... φανταστείτε να μην υπήρχαν και έγγραφα!]

Για υπόθεση Novartis: Δεν μπορεί να υπάρξει καταδίκη μόνο με βάση τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, ασφαλώς κανείς κατηγορούμενος δεν πρέπει να αποδείξει την αθωότητα του

«Αν είναι έτσι, υπάρχει θέμα» ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα όταν κλήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη ότι η αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου πήρε επίδομα ενοικίου για διαμέρισμα στο Κολωνάκι.

Στη συνέχεια, βέβαια, επιχείρησε να δικαιολογήσει την κυρία Αντωνοπούλου παρατηρώντας ότι «ένας υπουργός που είναι και βουλευτής παίρνει 4.200 ευρώ συν το επίδομα υπουργού ενώ ένας υπουργός που δεν είναι βουλευτής παίρνει 2.000 - 2.100 ευρώ».

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis είπε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «ασφαλώς δεν πρέπει κανείς να αποδείξει την αθωότητα του. Η ελάχιστη αμφιβολία είναι υπέρ του κατηγορουμένου. Το τεκμήριο αθωότητας ισχύει από την αθηναϊκή δημοκρατία».

Τόνισε, ακόμα, ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καταδίκη μόνο με βάση τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Αυτό το προβλέπει και ο νόμος. Πρέπει να υπάρξουν κινήσεις λογαριασμών και άλλα στοιχεία».

Τοποθετηθείς για το περιεχόμενο της δικογραφίας το χαρακτήρισε «ενδιαφέρον» προσθέτοντας ότι «δεν είναι αρκετό για να πούμε ότι υπάρχουν ύποπτοι, ένοχοι, κατηγορούμενοι στο πλαίσιο της Βουλής. Εδώ μιλάμε για ευθύνες πολιτικών προσώπων».

Σύμφωνα με τον ίδιο η προκατακριτκή επιτροπή θα χρειαστεί ένα δίμηνο-τρίμηνο για να λύσει όλα τα ζητήματα υποστηρίζοντας ότι η απιστία έχει παραγραφεί, η δωροληψία πρέπει να διερευνηθεί και δεν πρέπει να αποφανθεί η επιτροπή ότι είναι παραγεγραμμένη ενώ για το ξέπλυμα χρήματος σημείωσε ότι «τελικά αυτό ήταν το αδίκημα που οδήγησε στο εδώλιο τον Άκη και τον Παπαντωνίου και αυτό πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος».