16 Φεβρουαρίου 2018

«Την αστική δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν» (Α. Σαμαράς)

Έτσι κατέληγε η δήλωση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός μετά την υποβολή μήνυσης κατά του Α. Τσίπρα, του Δ. Παπαγγελόπουλου και κατά δικαστικών λειτουργών.

Όντως, κινδυνεύει η Δημοκρατία μας; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ικανότητα και την δυνατότητα να αλλοιώσει τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτεύματος μας;


Μα ήδη η Δημοκρατία μας έχει υποστεί σημαντικές φθορές από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η συμπόρευση Ελλήνων ολιγαρχών με την συγκυβέρνηση, εδράζεται πάνω σε μια διαρκή διαπραγμάτευση, πάνω σε ένα συνεχές παιχνίδι παροχών και αντιπαροχών που επιφέρουν πλήγματα στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας, καθώς, σε τελική ανάλυση, αφορούν την ενημέρωση μας.

Γιατί το deal που έχει γίνει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ολιγαρχών, αναφέρεται στην πληροφόρηση και στην ελευθερία της έκφρασης.

Έτσι, π.χ. ενώ έχουμε την πιο γελοία κυβέρνηση από την Μεταπολίτευση και μετά, έχουν εξαφανισθεί «μυστηριωδώς» όλες οι σατυρικές εκπομπές στην τηλεόραση που είθισται να ασχολούνται με τα πεπραγμένα των κυβερνώντων.

Και η μοναδική εκπομπή που υπάρχει στο κρατικό κανάλι, σατυρίζει... την αντιπολίτευση.

Όταν μια κυβέρνηση επιβάλλει την άποψη της με οποιοδήποτε τρόπο στα ΜΜΕ, τότε έχουμε μια παραμορφωμένη Δημοκρατία.

Το ίδιο συμβαίνει και όταν μια κυβέρνηση στήνει παρακρατικούς μηχανισμούς για την πολιτική εξόντωση των αντιπάλων της. Η κατάσταση αυτή γίνεται πολύ πιο νοσηρή και επικίνδυνη, όταν σε αυτό το παρακρατικό κύκλωμα, συμμετέχουν και δικαστικοί λειτουργοί.

Γιατί έτσι καταλύεται η καταστατική αρχή της φιλελεύθερης δημοκρατίας, η διάκριση των εξουσιών. Αυτές οι παιδαριώδεις καταθέσεις των τριών κουκουλοφόρων μαρτύρων πάνω στις οποίες ο παρακρατικός μηχανισμός έστησε την σκευωρία, δείχνουν την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολιτικοί μελλοθάνατοι αναζητούν την σανίδα της σωτηρίας τους σε χονδροειδώς κατασκευασμένες καταθέσεις που «παραδόξως» τις αξιολογούν θετικά οι συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί.

Βέβαια, τον Α. Τσίπρα και την παρέα του ουδόλως τους ενδιαφέρει η αλήθεια. Άλλωστε, αν αυτή λάμψει, θα βρεθούν εκτεθειμένα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στον ιατρικό χώρο.
Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων στον μέσο πολίτη και η επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων τους πάνω στο μανιχαϊστικό σχήμα, «το παλιό και διεφθαρμένο» απέναντι «στο νέο και άφθαρτο».

Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, μέσω της υποταγής μερικών δικαστικών λειτουργών στις διαταγές και τους σχεδιασμούς των κυβερνώντων, υπονομεύει τις ίδιες τις λειτουργίες της φιλελεύθερης Δημοκρατίας.

Ως γνωστόν, ο μαρξισμός και στο θεωρητικό επίπεδο δεν αναγνωρίζει την διάκριση των εξουσιών. Τα πάντα οφείλουν να υποτάσσονται στην εκτελεστική εξουσία, που, αξιωματικά, εκφράζει την λαϊκή βούληση.

Τους εγχώριους μαρξιστές μόνον η Ε.Ε. τους συγκρατεί από το να αποπειραθούν να καταλύσουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Βέβαια, ας μην είμαστε αιθεροβάμονες. Δεν πρόκειται να παραδώσουν ομαλά και νομότυπα την εξουσία. Θα το γράφω συνεχώς για να το εμπεδώσουν όσοι διαβάζουν τα κείμενα μου.

Για να προστατέψουμε το πολίτευμα μας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως βρίσκεται σε κίνδυνο και πως πιθανόν θα βρεθούμε στην ανάγκη να επικαλεστούμε το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος μας.

Άρθρο 120, παρ.4.

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει».

http://www.liberal.gr/arthro/190825/apopsi/s-moumtzis/isontin-astiki-dimokratia-pantos-den-tha-tin-anatrepsounsin--a-samaras.html