28 Φεβρουαρίου 2018

ΡΟΜΠΑ ΠΛΑΙ Ο ΤΟΣΚΑΣ! Άπλύτοι: "Τα σπάσαμε λίγα μέτρα από τη σκοπιά των ΜΑΤ- Δε μας αντιλήφθηκαν"-Η ΓΑΔΑ είχε πληροφορίες και αδράνησε

Την Ελληνική Αστυνομία περιπαίζουν οι αναρχικοί για το γεγονός ότι το βράδυ ανενόχλητοι τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στην Ερμού, τον εμπορικότερο δρόμο της Ελλάδας, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Μάλιστα, προειδοποιούν για συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, κάνοντας λόγο για «ισοπέδωση της πόλης».


«Επιτεθήκαμε χτες βράδυ στην καρδιά της μητρόπολης, στο κέντρο της Αθήνας λίγα μέτρα πιο κάτω από σταθερή σκοπιά δυνάμεων της ομάδας ΔΙΑΣ και διμοιρίας ΜΑΤ και σπάσαμε διάφορα καταστήματα χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί» δηλώνουν χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αναρχικοί επιβεβαιώνουν ότι «η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαντζογλου (σ.σ Γιαγτζόγλου) και που θα ισοπεδώσει την πόλη όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού».

Σημειώνεται ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιρρίπτει ευθύνες στη ΓΑΔΑ για τη νέα επίθεση στην Ερμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχε ενημέρωση πως οι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του ΕΚΠΑ θα έκαναν επίθεση με αφορμή τον Γιαγτζόγλου, ωστόσο, δεν ελήφθη κάποιο ουσιαστικό μέτρο προστασίας των καταστημάτων, με αποτέλεσμα οι κουκουλοφόροι να σπάσουν τις βιτρίνες με βαριοπούλες και να φύγουν ανενόχλητοι. Η επίθεση συνέβη τελικά τα ξημερώματα, με απολογισμό δέκα καταστήματα με κατεστραμμένες βιτρίνες. Οι καταστηματάρχες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη νέα επίθεση στις περιουσίες τους.

To πρωί της Τετάρτης, αντιεξουσιαστές έκαψαν και τρεις κάδους έξω από το ΑΠΘ σε ένδειξη συμπαράστασης στον Γιαγτζόγλου.

Τον περασμένο Ιούλιο ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσε σε περισσότερα από 67 καταστήματα επί της οδού Ερμού μεγάλες ζημιές.

Σε κατάληψη των γραφείων της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή, στην oδό Αγίου Κωνσταντίνου, προχώρησαν νωρίτερα 30 αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. H εφημερίδα ανάρτησε τις θέσεις τους στον ιστότοπό της. Στις 12.30μμ οι αναρχικοί αποχώρησαν από την εφημερίδα.

Πρόκειται για μια ακόμα ενέργεια των αντιεξουσιαστών υπέρ του Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται ότι απέστειλε το τρομοδέμα που τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο.

Την ίδια στιγμή, η πρυτανεία του ΕΚΠΑ παραμένει υπό κατάληψη για τον Γιαγτζόγλου, και λειτουργεί ως ορμητήριο των αντιεξουσιαστών, ως ένα ιδιότυπο "αρχηγείο" για να κάνουν επιθέσεις.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/367860/anarxikoi-stin-augi-gia-ton-giagtzogloueihe-proeidopoiithei-i-gada-den-antilhfhtna/