13 Φεβρουαρίου 2018

Σφοδρή επίθεση Κασιμάτη κατά Μπουτάρη για το Σκοπιανό

Επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, για τις δηλώσεις του σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.


Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Facebook η βουλευτής δήλωσε ότι «στην πραγματικότητα, ο Γιάννης Μπουτάρης μετέφερε στα καθ’ ημάς - και για όσα άντεξε την κατακραυγή της κοινής γνώμης - την ήδη από έτη πολλά κατατεθειμένη πρόταση Νίμιτς για αλλαγές του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του και στην Ελλάδα».

Ολόκληρη η ανάρτηση της κ. Κασιμάτη:

"Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του, διευκρινίζει σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Μπουτάρης.

Γιατί τόση σπουδή και γιατί τόση δειλία; Άλλωστε η τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ήταν ξεκάθαρη, δηλωτική και συνεπής με τις διαχρονικές σχετικές απόψεις και πεπραγμένα του. Μια απάντηση είναι ότι το κάνει για τις ψήφους. Μια άλλη, για την επιχειρούμενη διεκδίκηση ιδεολογικής ηγεμονίας. Που δεν πρέπει να συντριβεί μέσα σε κατάφωρες εθνομηδενιστικές ακρότητες, οι οποίες μπορούν να περάσουν απέναντι ακόμη και όσους πολίτες αντιλαμβάνονται την παρούσα γεωπολιτική συγκυρία ή την ανάγκη ρεαλισμού στις διεθνείς σχέσεις. Μάλλον ισχύουν και οι δύο εκδοχές για την ανάγκη του να αυτοδιαψευστεί: και ψήφοι και επιχειρούμενη ηγεμονία, που στο πεδίο της υλικότητας των πολιτικών συσχετισμών είναι απολύτως αλληλοσυμπληρούμενες. Γιατί όπως καλά γνωρίζουν οι κήνσορες του αντιθέτου, για τις ψήφους δεν ενδιαφέρονται μόνο οι συλλήβδην χαρακτηριζόμενοι ως «πατριδοκάπηλοι» ή «εθνολαϊκιστές», όπως καταλογίζεται ευρέως σε όποιον τολμάει να αρθρώνει την άποψή του για τα εθνικά θέματα. Για τις ψήφους ενδιαφέρονται κατα κόρον οι «φιλελεύθεροι» εκπρόσωποι του αποεθνικοποιημένου κεφαλαίου που θέλουν να εκλέγονται για να παρεμβαίνουν στην πολιτική, σαν πολλούς άλλους και σαν τον Γιάννη Μπουτάρη. Ο οποίος, για το χατήρι «των τουριστών της Ryanair που μπερδεύονται στο αεροδρόμιο με το όνομα Μακεδονία» πρότεινε την αλλαγή του... Βεβαίως αυτή η παιδαριώδης δικαιολογία είναι το αγοραίο πρόσχημα. Στην πραγματικότητα, ο Γιάννης Μπουτάρης μετέφερε στα καθ’ ημάς - και για όσα άντεξε την κατακραυγή της κοινής γνώμης - την ήδη από έτη πολλά κατατεθειμένη πρόταση Νίμιτς για αλλαγές του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του και στην Ελλάδα.

Να δούμε, θα ειπωθεί αυτή η απλή αλήθεια ή ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης - που αυτόκλητα εκτελεί χρέη ΥΠΕΞ ή τουριστικού πράκτορα αναλόγως - θα τύχει ασυλίας από τα φίλα στις απόψεις του ΜΜΕ;"