13 Φεβρουαρίου 2018

Η ΝΔ «παγώνει» την εξεταστική κατά Καμμένου λόγω τουρκικών προκλήσεων

«Παγώνει» η ΝΔ την εξεταστική που ζητά για τον Πάνο Καμμένο για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας λόγω του σκηνικού έντασης που προκάλεσε η Αγκυρα στα Ιμια.


Η σχετική απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη των αρμόδιων τομεαρχών και συμβούλων υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και το σημερινό νέο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων. «Η πρόταση για προανακριτική είναι έτοιμη να κατατεθεί, αλλά επελέγη να αναβληθεί για κάποιες ημέρες η υποβολή της, για λόγους στοιχειώδους εθνικής ευθύνης, λόγω των τελευταίων γεγονότων» σημείωναν αρμόδιες πηγές.

«Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες, και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ», σημείωναν λίγο μετά τη συνεδρίαση πηγές της ΝΔ. Παράλληλα, συμπλήρωναν πως «αναλύοντας τις ενέργειες της γείτονος στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου οι περισσότεροι από τους μετέχοντες δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας».

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο “Munich Security Conference” (θεωρείται το ετήσιο Νταβός στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις», υποστήριζαν, τέλος, οι ίδιες πηγές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ
iefimerida.gr