03 Φεβρουαρίου 2018

Κατέβηκαν τα τρακτέρ στη Θεσσαλονίκη - Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των αγροτών- ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Με σύνθημα "Μπλόκο σε αυτούς που ληστεύουν το μόχθο μας", αγρότες μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, πραγματοποιούν συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 27η Agrotica.


Οι αγρότες ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται εδώ και λίγη ώρα στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αναμένεται να κάνουν πορεία προς τον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως, έχοντας στην κεφαλή της πορείας τους τρακτέρ.

Να σημειωθεί πως η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η οποία έχει διαχωρίσει τη θέση της από την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδος, που πραγματοποίησε ανάλογο συλλαλητήριο την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα σ’ όλη τη χώρα και στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα, οι αγρότες σημειώνουν: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας. Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες:



Πηγή: thestival.gr