22 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΤΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ! Χαν: Η Κομισιόν θα προτείνει έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την "Μακεδονία"

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη σύντομα, πιθανότατα έως το καλοκαίρι, την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και τη ‘’Μακεδονία’’» επισημαίνει ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση,ο Γιοχάνες Χαν, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.


«Οι πολίτες αυτών των χωρών αξίζουν αυτήν την συγκεκριμένη ευρωπαϊκή προοπτική. Πιστεύουμε ότι και οι δύο χώρες εφήρμοσαν στο παρελθόν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και έτσι απέκτησαν το δικαίωμα για ένα τέτοιο βήμα. Η Αλβανία για παράδειγμα έκανε μεγάλες προόδους στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος» τονίζει στη γερμανική εφημερίδα ο αυστριακός επίτροπος.

«Η "Μακεδονία" είναι υποψήφια (για ένταξη στην ΕΕ) από το 2005, και κατέβαλε προσπάθεια για επίλυση του ονοματολογικού με τη γείτονα Ελλάδα, ήδη από την απόφασή της για ανεξαρτησία το 1991» σημειώνει ο Γιοχάνες Χαν.

Ο αυστριακός επίτροπος επισημαίνει ακόμα τη δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ότι η επίλυση της διαφωνίας Ελλάδας - ΠΓΔΜ στο ονοματολογικό «είναι πιο κοντά από ποτέ».

Σε ό,τι αφορά την Αλβανία, ο Γιοχάνες Χαν παρατηρεί ότι είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην από το 2014, και «έχει κάνει πολλά στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος».

Στο μεταξύ, η Αθήνα ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ για ένταξη στην EUSAIR (Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφέρεια Αδριατικής - Ιονίου).


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/367455/han-i-komision-tha-proteinei-enarxi-edaxiakon-diapragmateuseon-me-tin-pgdm/