22 Φεβρουαρίου 2018

Γεωργιάδης: Τσίπρας και Παπαγγελόπουλος αποτελούν συμμορία

«Συμμορία» χαρακτήρισε την «συνεργασία» Τσίπρα και Παπαγγελόπουλο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης στη Βουλή για το θέμα της Νοvartis τόνισε ότι στόχος της υπόθεσης αυτής είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με «σκιές» πάνω στα πολιτικά πρόσωπα που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση.


Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, επανέλαβε και την χθεσινή του πρόταση ότι θέλει να δικαστεί και γι’ αυτό  «εφόσον η Προανακριτική καταλήξει ότι υπάρχει παραγραφή στο θέμα της απιστίας εγώ θα ζητήσω να δικαστώ γι’ αυτό.

Θα καταθέσω γραπτό αίτημα. Και θέλω να το κάνω αυτό γιατί από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δεν μπορεί να στηριχθεί κατηγορητήριο.

Αναφερόμενος στο θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων, ο κ. Γεωργιάδης επέμενε ότι πρόκειται για «ψευδομάρτυρες» και δήλωσε ότι πήραν αυτό το χαρακτηρισμό χωρίς να ακολουθεί η νόμιμη διαδικασία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε επίσης την προχειρότητα που χαρακτηρίζει την δικογραφία σημειώνοντας πως «όταν αποδειχθεί ότι οι μάρτυρες αυτοί είναι ψευδομάρτυρες και δεν αποδειχθούν οι καταγγελίες τους τότε το ελληνικό δημόσιο δεν θα μπορέσει να ζητήσει αποζημίωση από την εταιρεία. Αντίθετα η Novartis θα μπορέσει».

Αιχμές για Παπαγγελόπουλο

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον κ. Παπαγγελόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως πολιτικό γενίτσαρο, αφού έφυγε από τη ΝΔ και συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος έπλεξε το εγκώμιο της κ. Ράικου και αναρωτήθηκε ποια συμφέροντα την ανάγκασαν να παραιτηθεί. Μα η κ. Ράικου είχε τότε καταγγείλει τον ίδιο τον Παπαγγελόπουλο, δια του Βαξεβάνη και των δημοσιευμάτων του στο Documento».

Επίσης, έκανε λόγο για τον ρόλο της κ. Θάνου αναφέροντας: «Η κ. Θάνου δεν νομιμοποιείται πια μιλάει από την στιγμή που συνεργάζεται με τον κ. Τσίπρα. Αυτό αποτελεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη κι αν συμβαίνει αυτό, κινδυνεύει το πολίτευμα».

Μικρή Μελίνα: Επικοινώνησαν μαζί μου οι γονείς της

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον θάνατο της μικρής Μελίνας. Ο ίδιος παρέδωσε χθες το πόρισμα που κρατούσε όπως ισχυρίστηκε στο συρτάρι της η Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης κ. Παπασπύρου, στο οποίο αναφέρονταν ευθύνες στην αναισθησιολόγο, Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του κ. Παύλου Πολάκη. Το πόρισμα αυτό έδινε επιτέλους απαντήσεις στους γονείς της μικρής Μελίνας που εδώ και χρόνια δεν γνώριζε από ποια αιτία έχασαν τον μικρό τους άγγελο.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι γονείς της μικρής Μελίνας επικοινώνησαν μαζί του και υπογράμμισε: «Όταν συγκαλύπτεις το θάνατο ενός μικρού παιδιού, τότε δεν σε σταματάει τίποτα. Όταν το πόρισμα ολοκληρώθηκε, θάφτηκε. Το δεύτερο πόρισμα του 2018 για την υπόθεση και πάλι «θάφτηκε» αλλά στρογγυλεύει τις ευθύνες που έχει η εξαδέλφη του κ. Πολάκη».