28 Φεβρουαρίου 2018

Ιταλικές εκλογές: Ολυμπιονίκης κολυμβητής στη λίστα των Πέντε Αστέρων

Το κίνημα Πέντε Αστέρων επέλεξε τον ολυμπιονίκη πρώην κολυμβητή Ντομένικο Φιοραβάντι (χρυσό μετάλλιο στο Σίδνεϊ) ως υποψήφιο υπουργό Αθλητισμού.

Αυτό έκανε γνωστό ο βουλευτής και βασικό στέλεχος του κινήματος Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, τονίζοντας ότι «πρόκειται για τον αθλητή που κέρδισε περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλον κολυμβητή» και ότι «ο υποψήφιος πρωθυπουργός των Πέντε Αστέρων, ο Λουίτζι Ντι Μάιο, του πρότεινε να αναλάβει καθήκοντα υπουργού και εκείνος απάντησε θετικά». «Πρόκειται για μεγάλη τιμή αλλά και για μεγάλη ευθύνη. Είμαι ένας άνθρωπος του αθλητισμού, στις υπηρεσίες του αθλητισμού», δήλωσε ο Ιταλός πρώην κολυμβητής.



Χθες βράδυ, παράλληλα, ο Λουίτζι Ντι Μάιο ανακοίνωσε άλλα τέσσερα ονόματα της λίστας των υπουργών του, με πρόσωπα που προέρχονται κυρίως από τον πανεπιστημιακό χώρο, ενώ αύριο πρόκειται να παρουσιάσει τον πλήρη κατάλογο.

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη διαδικασία, η οποία θέλει να στείλει το μήνυμα ότι τα Πέντε Αστέρια πραγματοποιούν άνοιγμα προς την κοινωνία των πολιτών και αναμένουν να τους δοθεί, μετά τις εκλογές, εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.