02 Φεβρουαρίου 2018

Δυσαρέσκεια Ιβάν Σαββίδη για την εικόνα του «Έθνους» του Μαρή

Ιδιαιτέρως δυσαρεστημένος εμφανίζεται με την κυκλοφοριακή πορεία του «Έθνους» ο Ιβάν Σαββίδης.

Οι χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις της εφημερίδας που διαχειρίζεται ο Δημήτρης Μάρης – υπενθυμίζεται πως ο τίτλος ανήκει στον Σαββίδη – αλλά και κάποια στοχευμένα ρεπορτάζ, σε βάρος επιχειρηματικών αντιπάλων του Μάρη στο κομμάτι του διαδικτυακού τζόγου, έχουν ενοχλήσει σφόδρα τον βορειοελλαδίτη επιχειρηματία. Κυρίως γιατί γίνανε χωρίς την σύμφωνη γνώμη του.


Όπως μαθαίνουμε, ο Σαββίδης έχει αποφασίσει να μην συνεισφέρει περαιτέρω οικονομικά στην συνέχεια της (ζημιογόνας) έκδοσης του «Έθνους» με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον (τουλάχιστον) του καθημερινού φύλλου.

Παράλληλα θεωρείται και πρακτικά απίθανο, και εφόσον η αρνητική κυκλοφοριακή εικόνα του «΄Εθνους» δεν βελτιωθεί, να επωμισθεί μόνος του ο Μάρης την «μαύρη τρύπα» της έκδοσης.

Αφού υπολογίζεται (και με βάση πάντα τις σημερινές κυκλοφορίες) πως το «Έθνος» θα καταγράψει ζημιά από 3 έως 5 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση!

Τέλος η επιλογή Σαββίδη να αποστασιοποιηθεί από το «Εθνος» έχει να κάνει, όπως μαθαίνουμε, και από την συνολικότερη απόφαση του να απεμπλακεί σταδιακά από το εκδοτικό – μηντιακό κομμάτι και να επικεντρωθεί στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του στην Βόρειο Ελλάδα.

Lykavitos.gr