28 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Φώτης και Πάνος: Συνεργασία παρά τις κατηγορίες για τρομοκρατία και ως πατερίτσα


Καμμένος για Κουβέλη: «Πατερίτσα και άρχοντας των μαξιλαριών»
Οταν ο Φώτης Κουβέλης απέκλειε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Καμμένο

Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά, γύρνα πίσω και ξέχνα τα πια, οι κακές αναμνήσεις να γίνουν φιλιά κι ας παν στην ευχή τα παλιά...

Πως θα νιώθατε αν κάποιος σας κατηγορούσε ως τρομοκράτη ή ως φιλικό στην οργάνωση 17 Νοέμβρη; Θα είχατε παρεξηγηθεί; Θα το συζητάγατε με τον δικηγόρο σας; Θα του κρατούσατε μούτρα;


Ο Φώτης Κουβέλης, όπως και άλλοι πρώην και νυν συντροφοί του στην αριστερά, αποδεικνύει σταθερά την μεγαλοψυχία και την ανωτερότητα του. Άλλος δεν θα το είχε πάρει καλά, ας το ομολογήσουμε μεταξύ μας.

Όπως ίσως θα ξέρετε, το μακρινό 1992 ο νεαρός τότε Πάνος Καμμένος συνέγραψε το ιστορικής βαρύτητας πόνημα του για την τρομοκρατία, με τον εύγλωττο τίτλο «Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη».

Στην εμβριθή αυτή μελέτη είχε χαρακτηρίσει τη Νέα Αριστερά µήτρα του εξτρεµισµού. «Οι τροµοκράτες δρουν πρωτίστως, αν όχι αποκλειστικά, στον χώρο της Αριστεράς», έγραφε τότε ο φέρελπις Καµµένος, αναφερόµενος µάλιστα ονοµαστικώς σε πρόσωπα, τα οποία είναι είτε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Μανιός και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είτε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόµµατος, όπως ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Λίνα Αλεξίου (πρώην σύζυγος του κ. Κωνσταντόπουλου), ο Περικλής Κοροβέσης (πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Φώτης Κουβέλης.

Στην σελ. 553 γράφει, με νόημα, ότι «ο νυν επικεφαλής της ΕΑΡ (σ.σ. ο Κουβέλης ντε) κατεφέρθη µε δριµύτητα εναντίον των ορθών µέτρων του Πέτσου για την τροµοκρατία… Και θα έπρεπε να κληθεί να εξηγήσει γιατί αντιτίθεται στον τεχνικό εξοπλισµό της αστυνοµίας. Ή γιατί καταδικάζει την ίδρυση ειδικής αντιτροµοκρατικής υπηρεσίας… Θα πρέπει να αφήσουµε την τεχνική υπεροχή στους τροµοκράτες και στους εγκληµατίες; Και γιατί είναι κακή η συνεργασία µε τις άλλες χώρες; Είναι κακή η ανταλλαγή πληροφοριών πάνω σε αυτό το θέµα;».

Ποιός να το φανταζόταν ότι τέτοιες βαριές, ομολογουμένως, κατηγορίες, θα τις ξέπλεναν ο χρόνος κι οι συνθήκες, σαν πατημασιές στην άμμο κι ο φλογερός Φώτης των νιάτων και των κινημάτων θα γινόταν αναπληρωτής του Πάνου;

Και δεν είναι μόνο αυτό - για να προφτάσουμε τυχόν φαρμακόγλωσσους που θα μιλήσουν για το πόσο ισχυρή συγκολλητική ουσία είναι η καρέκλα...

Ο Φώτης Κουβέλης έχει εδώ και καιρό δείξει την θετική του διάθεση απέναντι στον Πάνο Καμμένο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως κάθε φορά που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρισκόταν στο προσκήνιο με κάποια, όχι και τόσο ευχάριστη, αφορμή, ο Φώτης Κουβέλης έβγαινε μπροστά, δημόσια, να υπερασπιστεί το δίκιο του.

Είναι από τους λίγους εκτός κυβέρνησης και κυβερνητικών κομμάτων που βγήκε κι είπε απερίφραστα ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο, ούτε καν άξιο διερεύνησης, στο να μιλάει ο υπουργός με έναν ισοβίτη για την υπόθεση του.

Και, πιο πρόσφατα, με ζέση και, οριακά συγκινητική, βεβαίοτητα, ήταν από τους πρώτους που είπαν καθαρά πως «δεν υπάρχει οσμή σκανδάλου» για τη σύμβαση πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

Ένα μεγάλο μπράβο. Όχι για το νέο αξίωμα. Για την ανθρωπιά ρε αδελφέ. Γιατί το να σφάλλεις είναι ανθρώπινο. Το να συγχωρείς, όμως, είναι θεικό. 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/fotis-ke-panos-apo-tis-katigories-gia-tromokratia-os-ti-sinergasia

Καμμένος για Κουβέλη: «Πατερίτσα και άρχοντας των μαξιλαριών»

Ανεπανάληπτο!

«Πατερίτσα και άρχοντα των μαξιλαριών» έλεγε ο Καμμένος τον Κουβέλη.
Τώρα τον έβαλε ο Τσίπρας αναπληρωτή Υπουργό στο Άμυνας μαζί του!



Οταν ο Φώτης Κουβέλης απέκλειε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Καμμένο

Ο Φώτης Κουβέλης ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Αμυνας και πλέον θα συνεργάζεται με τον Πάνο Καμμένο.

Ομως, ο νέος αναπληρωτής υπουργός, σε παλιότερη δήλωσή του, είχε εμφανιστεί αντίθετος σε οποιαδήποτε συνεργασία με τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον νυν υπουργό Άμυνας είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε».